2024. április 27. 06:36

KezdőlapF1Ekkor vezethet több mint négy év után ismét F1-es Red Bullt Daniel...

Ekkor vezethet több mint négy év után ismét F1-es Red Bullt Daniel Ricciardo

-

A Red Bull bejelentette, hogy bemutatót fog tartani a február elején esedékes bathursti 12 órás verseny hétvégéjén. Mindez alighanem Daniel Ricciardóval a volán mögött fog megtörténni.

Február 3-a és 5-e között rendezik a bathursti 12 órás viadalt a Mount Panorama versenypályán. A futamot érdemes lesz figyelni, hiszen immáron hivatalos, hogy a MotoGP legendája, Valentino Rossi is részt fog venni rajta. Ha pedig ez nem lenne elég, egy világbajnok autó is ott lesz az aszfaltcsíkon, persze nem a verseny alatt.

Kiderült, mikor és hol fog először versenyezni jövőre Valentino Rossi

A Red Bull RB7-esről, vagyis a 2011-es egyéni és konstruktőri pontversenyt megnyerő versenygépről van szó, ugyanis a bikások bejelentették, hogy bemutatót tartanak az Intercontinental GT Challenge szezonnyitójának hétvégéjén. A kocsi ráadásul közvetlen közelről is megtekinthető lesz a nagyközönség számára a paddockban, ahogyan az azt vezető pilóta is.

„A Red Bull Racing a jelenlegi világbajnok. Már az is kiváltság, hogy ott lesznek az eseményen, de az egészen más, hogy a Red Bull Racing Forma-1-es autója a Mount Panoramán fog körözni – nyilatkozta a rendezvény igazgatója, Shane Rudzis. – Ez olyan látványosság lesz, amilyet még soha nem láttunk a tizenkét órás versenyen, és teljesen új szintre emeli az eseményt. Az ausztrál F1-rajongók számára ez lesz a legjobb lehetőség 2023-ban, hogy testközelből lássanak egy F1-es gépet, és egy ritka alkalom, hogy a Mount Panoramán lássanak egy F1-es kocsit körözni.”

Hogy ki ül a volán mögött, az egyelőre nem hivatalos, de Daniel Ricciardo több szempontból is kézenfekvő választás lenne. A 33 éves versenyző nemrég tért vissza teszt- és tartalékpilótaként egykori csapatához, és a bejelentésnél hangsúlyozták, hogy több ilyen jellegű eseményen is részt fog venni. Másfelől pedig ausztrál, így nagy érdeklődésre lehetne számítani honfitársaitól.

Ha valóban Ricciardo lesz a „sztárvendég”, akkor több mint négy év után ezen az eseményen ülhet először F1-es Red Bullba, már ha addig nem vetik be máshol. A nyolcszoros futamgyőztes egészen pontosan 2018. november 25-én, az Abu-dzabi Nagydíjon vezette utoljára az energiaitalosok autóját, hiszen a következő idényt már a Renault-nál kezdte meg, így a szezon végi teszteken már nem vetették be.

A Red Bull korábban is szervezett promóciós rendezvényeket Ausztráliába, lévén meglehetősen nagy piacról van szó. Maga Ricciardo kétszer száguldozott szülővárosában, Perthben, a második alkalommal pont az RB7-est hajtotta 2015-ben. Két évvel korábban pedig Mark Webber, a csapat másik egykori ausztrál pilótája körözhetett a sydney-i Motorsport Parkban ugyanezzel a kocsival.

Embed from Getty Images Ami a Mount Panoramát illeti, a pálya nem először lát Forma-1-es versenyautót. Olyannyira, hogy a nem hivatalos körrekordot Jenson Button futotta meg 2011-ben a McLaren MP4-23-assal, azaz Lewis Hamilton első bajnoki autójával. Érdekesség, hogy a háromszoros Supercars-bajnok Craig Lowndes mindössze 1 másodperccel maradt el tőle a Vodafone által szervezett rendezvényen.

Friss