2024. április 20. 04:54

KezdőlapF1Jöhet az újabb belviszály a Mercedesnél, a Hamilton-Rosberg háború ehhez képest semmi...

Jöhet az újabb belviszály a Mercedesnél, a Hamilton-Rosberg háború ehhez képest semmi volt

-

Az egykori F1-es csapatmenedzser, jelenleg újságíróként tevékenykedő Peter Windsor szerint Lewis Hamilton és George Russell között még a hétszeres világbajnok Nico Rosberggel vívott párharcánál is sokkal nagyobb konfliktus lesz. A veterán szakember úgy véli, amíg a 37 éves versenyző ott van a csapatnál, a Mercedesnek érdemesebb lenne egy klasszikus második számú pilótát alkalmaznia.

Az idei szezon előtt egyértelműen a Mercedes házon belüli csatája volt messze a legjobban várt párharc: mire megy minden idők legeredményesebb pilótája, Lewis Hamilton, a feltörekvő George Russell ellen? Nos, a két fél viszonylag szoros küzdelmet vívott, ám általában nem az első helyekért, így egyáltalán nem vált annyira feszültté a viszony kettejük között, mint amilyenre sokan számítottak.

Azonban természetesen ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem alakulhat ki rendkívül éles rivalizálás kettejük között. Mindez a 2014 és 2016 közötti korszakot hozná vissza a csillagos istállónál, amikor Nico Rosberg volt Hamilton csapattársa, és a háromból két alkalommal az utolsó futamig harcoltak a világbajnoki címért, ami nem ritkán ütközésekig fajult. Ám Peter Windsor szerint a két brit versenyző csatájából még ennél is nagyobb konfliktus alakulhat ki.

„Szerintem tízszer rosszabb lesz a Rosberg-Hamilton [párharcnál] – jelentette ki Twitch-streamjében a korábban a Williams csapatmenedzsereként dolgozó, jelenleg újságíróként tevékenykedő veterán szakember. – Szerintem ami [a 2016-os] barcelonai első körben történt Lewis és Nico között, az csak a kezdet lesz George és Lewis között. Egy másik szintre [fognak eljutni].”

Windsor arra a Spanyol Nagydíjra utalt, amikor nem sokkal a rajt után a két Mercedes összeütközött, majd mindketten kiestek, és ezt szokás tekinteni a párharc csúcspontjának. Ez akkor bőven belefért, hiszen a brackley-i istálló fényévekkel mindenki előtt járt, így simán meglett nekik az egyéni és a konstruktőri világbajnoki cím. Jövőre viszont már az is meglepetés lenne, ha az idény elején ők rendelkeznének a legjobb autóval, ráadásul velük ellentétben a Red Bullnál és esetleg a Ferrarinál sem fognak pontokat rabolni egymástól a versenyzők.

A Mercedes tehát nem engedhet meg magának egy újabb csapaton belüli háborúskodást, még egy, a Hamilton-Rosberg párharcéhoz hasonlót sem, nemhogy olyasmit, amit Windsor vizionál. A 70 esztendős szakember ugyanakkor meg van győződve arról, hogy adott esetben lesznek ütközések, elsősorban az ifjabbik brit pilótának köszönhetően.

„George kemény [pilóta], és biztosan elég sokszor neki fog hajtani Lewisnak, amennyiben győzelemre, bajnoki címre képes autóban ülnek – folytatta – Lewis szerintem továbbra is Lewis marad: talán Niki [Lauda] óta ő a legjobb versenyző, akit valaha láttam abban, hogy nem keveredik bele más balesetébe, de George minden futamon ott lesz [a közelében].”

Embed from Getty Images Az biztos, hogy Russell potenciálisan sokkal nagyobb problémát jelenthet Hamiltonnak, mint előző csapattársa, Valtteri Bottas, aki például aligha orozta volna el előle a Mercedes szezonbeli egyetlen győzelmét Brazíliában. Windsor úgy véli, a csapatdinamika szempontjából továbbra is az idén már az Alfa Romeónál versenyző finn pilóta lenne a legjobb megoldás a hétszeres világbajnok mellé. „Ez nagyon bosszantó lesz Lewis számára – utalt Russellre. – Éppen ezért hajtogatom folyton, hogy ha az embernek ott van Lewis, akkor valójában jobb, ha Valtteri [a csapattársa].”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss