2024. március 28. 19:14

KezdőlapF1Hamilton undorodik, de nincs meglepve azon, amit a focivébé döntőjében látott

Hamilton undorodik, de nincs meglepve azon, amit a focivébé döntőjében látott

-

Lewis Hamilton támogatásáról biztosította a francia labdarúgó-válogatott játékosait, miután a katari világbajnokság döntőjét követően rasszista támadások érték őket.

A drámai csatát és argentin győzelmet hozó labdarúgó-világbajnoki döntő után nem minden a sportszerűség jegyében telt. Egyrészt a története harmadik vb-győzelmét ünneplő argentin csapat tagjai kis túlzással többet foglalkoztak a francia játéksokkal – különösen Kylian Mbappével –, mint a saját győzelmükkel, másrészt pedig a francia válogatott két színesbőrű tagját, Aurelien Tchouamenit, Randal Kolo Muanit és Kingsley Comant is rasszista támadás érte a közösségi médiában.

A FIFA útjára lépett az FIA: megtiltotta a pilótáknak, hogy engedély nélkül politizáljanak

Az eset után a Real Madridban játszó Tchouameni korlátozta, Muani pedig egy az egyben kikapcsolta a hozzászólási lehetőséget az Instagramján. Ezt látva pedig a rasszizmus ellen évek óta több platformon is rendszeresen fellépő Lewis Hamilton is megszólalt, és támogatásáról biztosította francia játékosokat, akik szerinte „sokaknak hősök, és csakis tiszteletet érdemelnek.” Hamilton a Tcoumaneni által is megosztott Instagram Story-ban úgy fogalmazott, hogy „undort érzek, de nem vagyok meglepve.”

A Francia labdarúgó-szövetség (FFF) szintén támogatásáról biztosította a játékosokat, és ígéretet tett arra, hogy feljelentést tesz a rasszista felhasználók ellen, akik „rasszista és elfogadhatatlanul gyűlöletkeltő megjegyzéseket” küldtek nekik.

„A világbajnoki döntő után a francia nemzeti csapat számos játékosának elfogadhatatlan rasszista és gyűlölködő kommenteket címeztek a közösségi felületeken. Az FFF elítéli ezeket, és feljelentést fog tenni a szerzők ellen” – írta a szövetség a Twitteren.

Eközben Coman klubja, a Bayern München is megszólalt, és szintén „erősen” elítélte a játékosát ért megjegyzéseket: „Az FC Bayern családja mögötted áll, King. A rasszizmusnak nincs helye a sportban vagy a társadalomban.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss