2024. április 26. 01:51

KezdőlapF1Viccet csinált a Ferrariból a Red Bull a karácsonyi képeslapján

Viccet csinált a Ferrariból a Red Bull a karácsonyi képeslapján

-

Elkészítette szokásos karácsonyi képeslapját a Red Bull, amelyen idén még egyszer, utoljára odaszúrtak a Ferrarinak. A bikásoknál ugyanakkor öniróniából sem volt hiány.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a Forma-1, illetve annak csapatai ilyen-olyan módon megemlékeznek a karácsonyról. Ahogyan más területen, úgy itt is a Red Bullé az egyik legkreatívabb megoldás: a bikások az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elkészítették a képeslapjukat, amelyen nemcsak az ellenfeleknek, különösen a Ferrarinak adtak fricskát, hanem saját maguknak is odaszúrtak.

A karácsonyfán látható „díszeket” aligha kell magyarázni. A Red Bull-logó mellett megjelenítették az idén elért 17 futamgyőzelmet, valamint a 759 pontot. A „csúcsdísz” pedig az angyal formájában megjelenített, tesztpilótaként visszatérő Daniel Ricciardo. „Mosolyogj, mintha Danny Ric lennél” – olvasható a felirat, utalva az ausztrál versenyző gyakori jókedvére.

Természetesen az állandó pilóták sem maradhattak le a képről: Max Verstappen és Sergio Pérez egymás kezét fogják a rajzon, amivel a Red Bull próbálja erősíteni azt a képet, hogy a két versenyző viszonya továbbra is kiváló, és a brazíliai eset csak kisiklás volt. Igaz, az egyik felhasználó felhívta rá a figyelmet, hogy úgy tűnik, mintha a holland pilóta elvenne valamit csapattársától, és ebben is van igazság. Előttük az idei, sikert sikerre halmozó autó, az RB18-as, a címvédő mellett pedig az egyéni világbajnoki címért járó trófea is ott van.

Verstappen már Pérezt fenyegeti? – az idei év csalása állhat a háttérben

A bal oldalon az „autó doboza” is látható, rajta, illetve mellette a spái és az abu-dzabi győzelemért, valamint a konstruktőri elsőségért járó serleggel. A dobozra pedig a „zéró pattogás” és a „néhány nagyszerű stratégia” felirat olvasható. Kétségtelen, hogy mindkét téren a Red Bull volt a legjobb, ám a bikások ezen a ponton nem álltak meg, és az ellenfeleknek is odaszúrtak.

A másik kinyitott dobozra ugyanis ez van írva, hogy „felesleges játékok”, benne a Mercedes és a Ferrari autójával, valamint egy utóbbi logójával ellátott könyvvel, amelyen a „stratégia szó olvasható. Az éles szeműek pedig azt is kiszúrhatják, hogy az autó bal első kereke hiányzik, miután a bokszutcai munkával is akadtak gondok. A csillagos istálló ehhez képest olcsón megúszta, hiszen esetükben a Red Bull csak a szezon elején tapasztalható pattogásból csinált viccet.

Ugyanakkor az energiaitalos alakulat nemcsak a riválisoknak adott fricskát, hanem az öniróniáról is tanúbizonyságot tett. A Mikulás ugyanis éppen közli Christian Hornerrel, Helmut Markóval és Adrian Newey-val, hogy „ezzel a pulykával talán átléptük a költség…”. A félbeszakadt mondat a Red Bull költségplafonbotrányára utal, amelyet többek között az alkalmazottak étkeztetésével magyaráztak.

Friss