2024. április 19. 18:33

KezdőlapF1„Nem hiszem, hogy 10 éve megtette volna ezt" – Bottas története az "új"...

„Nem hiszem, hogy 10 éve megtette volna ezt” – Bottas története az „új” Vettelről

-

Valtteri Bottas kedves történettel szemléltette, hogy a tavalyi szezon végén visszavonult Sebastian Vettel mennyit változott az évek alatt.

Sebastian Vettel pályafutása utolsó néhány évére sokak szerint igencsak megváltozott, és elkezdett komoly érdeklődést mutatni a Forma-1-en kívüli dolgok iránt. A négyszeres világbajnok Lewis Hamiltonhoz csatlakozva többször kiállt az LMBTQ+ közösség mellett, valamint számtalan alkalommal hívta fel valamilyen környezetvédelmi vagy egyéb társadalmi problémára a figyelmet.

Mindez Valtteri Bottas figyelmét sem kerülte el. „Sok mindent elért. Emlékszem, a tévében néztem, ahogy megnyeri az első vb-címét. Még otthon voltam, onnan néztem a versenyeket. Amikor a csúcson volt, érinthetetlennek számított. Hosszú és nagyszerű pályafutás áll mögötte – idézi a GPFans az Alfa Romeo finn versenyzőjét. – Rengeteget adott a sportnak, most pedig úgy van vele, hogy még mindig sokat adhat, de már a világnak. Az értékei az életében az utóbbi időben igencsak megváltoztak.”

Vettel, a bárányokkal suttogó? – elképesztő sztorit osztott meg volt pilótájáról a Red Bull csapatfőnöke

A 33 esztendős pilóta egy történetet is elmesélt Vettelről, hogy alátámassza a kijelentéseit „Ugyanazon a gépen utaztunk [a Mexikói Nagydíj után] Mexikóvárosból Santiagóba, mert én Argentínába mentem, ő pedig Patagóniába. Ott volt, csak ő, egyedül a hátizsákjával. Tíz napra elutazott oda túrázni. Nem hiszem, hogy tíz évvel ezelőtt megtette volna ezt.”

„Az életszemlélete eléggé megváltozott, és elég klassz látni, hogy mennyire kiáll dolgok mellett, hogy tesz a fenntarthatóbb jövőért és minden másért, hallatja a hangját” – méltatta a német expilótát Bottas.

Hogy Vettel ezután milyen platformokon és milyen mértékben folytatja ezt a tevékenységét, azt még nem tudni, de nem zárható ki, hogy a Red Bull-lal előbb-utóbb vissza fog térni a Forma-1-be valamilyen tanácsadói szerepben. Azt viszont a Servus TV-nek kategorikusan kijelentette, hogy televíziós szakértő nem lesz belőle: „Nem, nem, azt ne, köszönöm, nem. Szerintem vannak, akik ezt jobban tudják csinálni.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss