2024. március 28. 12:02

KezdőlapF1Vettel, a bárányokkal suttogó? - elképesztő sztorit osztott meg volt pilótájáról a...

Vettel, a bárányokkal suttogó? – elképesztő sztorit osztott meg volt pilótájáról a Red Bull csapatfőnöke

-

Visszavonulása után is tudott újat mondani Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Sebastian Vettelről, akiről kiderült, hogy segített már bárányokat világra hozni.

A Forma-1-ből az idei szezon végén visszavonult Sebastian Vettelről eddig nem hallott történettel búcsúztatta az energiaitalos istállóval négy világbajnoki címet nyerő korábbi pilótáját Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. A sportágban 16 évet töltő, ezalatt 53 versenyt és négy vb-címet nyerő Vettel ezek közül 38 sikert a Red Bull színeiben ünnepelhetett, amellyel 2010 és 2013 között minden évben ő lett a legjobb.

Ez idő alatt pedig végig a Red Bull F1-es csapatát fennállása óta irányító Christian Horner volt a főnöke, akivel a német pilóta a mai napig baráti viszonyt ápol. „Tökéletes profi, de fiatal kölyökként érkezett hozzánk karkötőkben, vicces frizurával – emlékezett vissza Horner a kezdetekre a RacingNews365.com-nak nyilatkozva. – Abban az időben a Red Bull juniorjaként fejlődött, de már akkor is annyira kedves személyiség volt. Képes volt megszemélyesíteni és utánozni annyiféle akcentust a cockney szlengtől Nigel Mansellig, a Jean Todtja pedig legendás volt. Az utóbbi néhány év nyilvánvalóan nagyobb kihívást jelentett a számára, de ennek nem szabad csökkentenie azokat az érdemeket, amelyeket az F1 egyik legnagyszerűbb versenyzőjeként elért.”

Horner ezután egy mulatságos és kedves történetet is felelevenített Vettelről. „Annyi pályán kívüli emlékem van vele. Elég sok időt töltött nálunk. Vidéken élek egy farmon, és bárányzási időszak volt. A bárányok egy ólban születtek, és ő is a részese akart lenni. Emlékszem, a helyi farmer megjelent, Sebastian pedig segített neki néhány bárányt kihúzni [az anyaméhből], neki pedig gőze sem volt róla, hogy kicsoda Sebastian. Egy négyszeres világbajnok egy birkaólban.”

„El is vitt néhány apró báránykát sétálni a faluban, valaki pedig majdnem lehajtott az útról, gondolván, hogy »Ez Sebastian Vettel a szamárral a Shrekből?«. Igazán szerethető fickó, és szerintem mindannyiunknak hiányozni fog” – zárta a történetet a 49 esztendős csapatfőnök.

Persze könnyen lehet, hogy nem kell majd örökre hiányolnia az F1-es paddocknak a négyszeres világbajnokot, akiből Horner szerint remek tehetségkutató és fiatal pilóta gondozó lenne, Helmut Marko visszavonulásával pedig akár az osztrák tanácsadó helyét is átvehetné. Közben vannak olyan vélemények is, amelyek szerint még az sem zárható ki, hogy Vettel 1-2 év múlva versenyzőként tér vissza a mezőnybe.

Vettel nem viccel: 1,2 millió forintnak megfelelő összegért vásárolta vissza autója egy darabját


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss