2024. április 19. 08:04

KezdőlapF1Vettel nem viccel: 1,2 millió forintnak megfelelő összegért vásárolta vissza autója egy...

Vettel nem viccel: 1,2 millió forintnak megfelelő összegért vásárolta vissza autója egy darabját

-

Sebastian Vettel összekötötte a jótékonykodást a saját magának történő örömszerzéssel, és megvásárolta korábbi autója egyik elemét. A négyszeres világbajnok annyira akarta a becses relikviát, hogy még az Autosport díjátadója közben is ez járt a fejében.

Az idei Abu-dzabi Nagydíj után visszavonult Sebastian Vettel is részt vett az Autosport éves díjátadó gáláján, amelyen életműdíjat vehetett át. A négyszeres világbajnok azonban hozta a formáját, és a színpadon, a díj átvételekor elárulta, hogy éppen most dől el, sikerült-e megvásárolni a saját korábbi autójának egyik elemét.

„Próbálom visszavásárolni az oldalszekrényemet. Mennyi az idő? Jaj, ne, elmúlt 11. Megszereztem az oldaldobozt? Lehet? Licitáltam… Licitáltam rá” – mondta Vettel, amin a színpadon levők és a közönség is jót derült.

„A csapat nem mondta el, hogy árverésre bocsátják az autóm oldaldobozát, úgyhogy próbálom visszavásárolni. Nem biztos, hogy sikerült” – tette hozzá.

Mint kiderült, a 2021-es AMR21 oldalsó borításáról van szó, amit az Aston Martin ajánlott fel a díjátadón minden évben megtartott jótékonysági árverésre, és amit Vettelnek végül sikerült 2555 fontért, átszámolva 1,26 millió forintért megvennie.

A videó végén látható, hogy pontosan mit is kapott Vettel ennyi pénzért:

Vetteltől a díjátadón megkérdezték, hogy mi fog hiányozni neki a versenyzéssel kapcsolatban, mire elmondta, hogy leginkább az emberek.

„Amit annyira imádok, és kezdetben, olyan fiatalon még nem értékeltem, az a lehetőség, hogy annyi, a munkájával kapcsolatban ennyire szenvedélyes emberrel dolgozhatok együtt. Tíz éve úgy véltem, hogy »ez normális, mindenki így éli az életét«, de aztán rájöttem, hogy nem az, és sok ember nem részesül ebben a kiváltságban. Annyi motivációt hoz ez ki belőled, miközben annyi képzett nőt és férfit ismersz meg és közben jól szórakozol. Olyan sok dolgot adtak nekem ezek az évek.”

Hogy mi jön ezután, azt pedig még ő sem nagyon tudja, de abban biztos, hogy többet lesz a családjával. „Nem utálom a Forma-1-et, élveztem az utolsó versenyeimet is, de a visszavonulás bejelentése után nagy tehertől szabadultam meg. Ez a sportág töltötte ki a gondolataimat, és már nagyon várom, hogy megadjam a gyerekeimnek azt az időt, amit ekkora koromban én is megkaptam. A szüleim annyi idejüket szentelték nekem, és én is ott akarok lenni a gyerekeimnek.”

Vettel a Red Bullnál térhet vissza a Forma-1-be?


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Autosport

Friss