2024. április 25. 22:32

KezdőlapF1Így "csapott össze" Ken Block és Lewis Hamilton (videó)

Így „csapott össze” Ken Block és Lewis Hamilton (videó)

-

A minap elhunyt amerikai raliversenyző nyolc évvel ezelőtt Lewis Hamilton ellen is őrültködött egy kicsit Barbadoson.

Miként arról mi is beszámoltunk, 55 éves korában, motorosszán-balesetben elhunyt Ken Block amerikai raliversenyző. Noha elért néhány szép eredményt karrierje során, Block számára a világhírnevet a 2008-ban elindított gymkhana-videók hozták meg, amelyek nézettsége mostanra a 700 milliót közelíti. Ezen videók miatt mondják róla sokan, hogy inkább volt művész, mint autóversenyző, és nem a nyers gyorsaságával, hanem az általa megálmodott, őrültebbnél őrültebb víziókkal írta be magát az autósport történelmébe.

Emellett nem kellett kétszer megkérni, ha bármiféle látványos bemutatóról volt szó, így 2014-ben is szívesen vállalkozott rá, hogy Barbadoson, a Top Gear Festivalon „összecsapjon” Lewis Hamiltonnal. És nem is akárhogy, hiszen Block a rallycrossban használt Fordjában, az akkor még csak egyszeres világbajnok brit pedig egy 2012-es, V8-as Forma-1-es Mercedesben száguldott.

Noha a két autó nem teljesen ugyanazt a nyomvonalat követte, és nem is az egymással versenyzés volt a cél, így is igen látványos felvételek születtek:

Az alábbi nézői videóból kicsit jobb képet kaphatunk arról, hogy miként is nézett ki mindez (érdemes figyelni, ahogy a Ford faképnél hagyja a Mercedest a rajtnál):

Friss