2024. április 25. 00:31

KezdőlapF1Verstappen ezért nem érti, miért ütközik össze folyton Hamiltonnal

Verstappen ezért nem érti, miért ütközik össze folyton Hamiltonnal

-

Max Verstappen nem érti, hogy miért nem tud úgy versenyezni Lewis Hamiltonnal, mint a mezőny többi tagjával.

Max Verstappen és Lewis Hamilton öt alkalommal ment egymásnak a 2021-es szezon kezdete óta. Ezen ütközésekből négy 2021-ben történt, de a tavalyi évre is jutott egy csattanás, amikor a Brazil Nagydíjon nem sikerült elkerülniük egymást. Az Autosportnak adott exkluzív interjúban a holland pilóta erre is kitért, amikor arról kérdezték, hogy lehet-e kíméletlennek jellemezni azt, ahogyan a hétszeres világbajnok ellen versenyez, különösen a korábbi eseteik tükrében.

Ezért büntették Verstappent és nem Hamiltont a Brazil Nagydíj felügyelői

„Nos, vigyáznom kell arra, hogy mit mondok, de bárkivel is csatáztam az idén, igazán kemény és agresszív csaták voltak, de soha nem értünk össze. Lewis-zal valahogy más a helyzet, amit őszintén mondom, nem értek” – utalt arra Verstappen, hogy többek között Charles Leclerc és George Russell ellen is került kerék a kerék elleni szituációba, de nem értek össze.

„Mint az idén is. Oké, nem volt sok csatánk, de Brazíliában összeütköztünk, ami nem állt szándékomban. Engem hibáztattak (a felügyelők őt büntették a futam közben), amit nem találtam igazságosnak, ha inkább versenybaleset lett volna, azzal együtt tudtam volna élni. De… nem értem. Talán ez csak generációs dolog, hogy [a többiekkel] jobban megértjük egymást és szebben versenyzünk. Nem értem.”

Verstappen azt ugyanakkor tagadta, hogy az előéletük vagy bármi más miatt keményebben tenné oda magát Hamiltonnal szemben. „Nem érzem úgy, hogy bármit másként csinálnék Lewis-zal a többi pilótához képest abban, ahogyan versenyzünk. George-al egy nappal korábban (az interlagosi sprinten Russell megtámadta és megelőzte Verstappent) elképesztő csatát vívtunk, becsuktuk az ajtót, védekeztünk, kifékeztük egymást. Ez nagyon szórakozató volt, és ugyanezt próbáltam megcsinálni a nagydíjon is [Hamiltonnal], hogy ilyen csatánk legyen. De sajnos nem működött.”

Pszichológiai játszma zajlik Hamilton és Verstappen között?

A kétszeres világbajnok kifejtette azt is, miért kell óvatosan véleményt formálnia a Hamilton elleni párharcairól. „Mert Angliában ezt nagyon hamar kritikaként értelmezhetik, és aztán a szememre hányják. Mindig is nagyon tiszteltem Lewis-t azért, amit elért a sportban, miközben pont ez az, amiért nem igazán értem, hogy miért nem tudunk úgy versenyezni egymással, ahogyan én a többiekkel.”

„Persze mindenki máshogy közelíti meg. Tudom, hogy Charles egy kicsit más, mint George, Carlos [Sainz], Checo [Perez] vagy akárki. Úgyhogy egy kicsit óvatosabbnak kell lennem ezzel, mert azonnal kritikának látják, és akkor az emberek elkezdenek utálkozni. És nem ez a szándékom.”

 

Friss