2024. április 18. 06:27

KezdőlapF1Hihetetlen történet Verstappenről - ezzel is foglalkozik a holland egy F1-es versenyhétvégén

Hihetetlen történet Verstappenről – ezzel is foglalkozik a holland egy F1-es versenyhétvégén

-

Nem gondolná az ember, hogy rendkívül feszes időbeosztása mellett Max Verstappennek ilyesmire is van ideje a Forma-1-es versenyhétvégék során.

Max Verstappenről köztudott, hogy szabadidejében rengeteget szimulátorozik, és persze nem csak úgy random körözget otthon, hanem a Team Redline szimulátoros csapat tagja. A Red Bull kétszeres világbajnokáról azonban aligha gondoltuk volna, hogy még a Forma-1-es versenyhétvégék alatt is van kapacitása ezzel foglalkozni, és még ha versenyezni nem is tud, akár két F1-es szabadedzés között is leül és segít a csapattársainak.

Atze Kerkhof, a Team Redline főnöke és pilótája azonban a Verstappen hivatalos YouTube-csatornáján közzétett interjúban elárulta, hogy bizony ez a helyzet. „Számos olyan alkalom volt, hogy éppen Forma-1-es hétvégén vett részt, és elvitte a laptopját meg a kontrollerét, és elkezdett segíteni a csapatunkban levő versenyzőknek. Egy Forma-1-es versenyhétvége során, a motorhome-jában beállításokat csinált a srácoknak.”

Persze annak tükrében mindez nem meglepő, hogy Verstappen imádja ezt csinálni, ez a hobbija, és Kerkhof szerint ez inkább kikapcsolódás neki.

„Nagyon jól gondoskodik a csapatról és a csapattagok a barátai is egyben, akikkel állandó kapcsolatban van a csapat kommunikációs csatornáin. Úgy gondolom, hogy ez a komfortzónája is egyben. Miközben mindenki akar belőle egy szeletet, interjút, közös képet, a Team Redline a baráti köre, ahol csak a teljesítmény érdekli, és azt csinálja, amit szeret.”

„Az utóbb néhány évben ez nagyon szépen kialakult, és pilótából olyasvalaki lett, aki vezeti a csapatot, és sokkal többet tesz azért, hogy segítsen a többi versenyzőnek. És itt szimulátor-versenyzőkről beszélünk, akik mondjuk 18 évesek, a pincéjükből szimulátoroznak és soha nem találkoztak Max-al, aki a Forma-1-es versenyhétvégéken két edzés között vagy este segít nekik a beállításokkal, hogy jobban teljesítsenek. Ez nagyon jellemző Maxra.”

F1-es autóval száguldozni sípályán – Verstappen ezt már zöldfülű kezdőként kipipálta (videó)

Mindez pedig leginkább azért elképesztő, mert a Forma-1-es versenyzőknek tényleg minden másodperce be van osztva egy nagydíjhétvégén. Meg van határozva, hogy mikor kell sajtótájékoztatón megjelenniük, vagy egyéb médiakötelezettségeiknek eleget tenniük, mikor van a megbeszélés a mérnökökkel, mikor kezeli őket a fizioterapeutájuk, stb. Verstappen azonban így is tud időt szakítani a Team Redline-ra, ráadásul a koncentrációját sem zavarja meg ez.

„Tudom, milyen az élet az F1-ben, és nagyon-nagyon nehéz pilótaként időt szakítanod magadra – mondta Kerkhof. – Nagyon statikus az a kép, amit a versenypályán kapunk róla. Egyik interjú követi a másikat, utána pedig visszavonul a motorhome-ba, hogy pihenni tudjon az edzések között. Ő pedig megtalálja az időt arra, hogy segítsen másoknak a szabadidejében, amit nem várnál tőle az alapján, hogy egy állat a pályán, egy nyerőgép, aki mindent megtesz a győzelemért. Szerintem csak így lehet nyerni, hogy nem mindig te vagy a legkedvesebb ember, különben eltaposnak.”

Verstappen természetesen nemcsak vezér és coach, hanem továbbra is versenyez a Team Redline színeiben. Az idén először a virtuális Le Mans-i 24 óráson láthatjuk majd őt január 14-én.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss