2024. április 26. 18:55

KezdőlapF1Vettel újabb autóját adja el, horror áron lehet megvenni a 10 év...

Vettel újabb autóját adja el, horror áron lehet megvenni a 10 év alatt csak 150 km-t futott kocsit

-

Sebastian Vettel újabb autójától szeretne megszabadulni. A tíz éve a tulajdonában levő kocsit közel a háromszorosáért kínálja ahhoz képest, amennyit új korában ért, habár gyakorlatilag még mindig új.

Azok után, hogy Sebastian Vettel 2021-ben megvált autógyűjteményének nyolc darabjától (számos Ferrarit is eladott), a négyszeres világbajnok egy újabb modellt kínál eladásra. Méghozzá egy 2012-es Nissan GT-R Black Editiont (korábban Skyline GT-R néven futott ez a széria Japánban), amely nemcsak amiatt egyedi, hogy tíz évig Vettel tulajdonában volt, hanem amiatt is, hogy gyakorlatilag vadonatúj, a négyszeres világbajnok ugyanis egyáltalán nem használta, így csupán 150 km van benne.

„Az eladásra kínált autót Svájcban értékesítették 2012 júliusában, és Sebastian Vettelnek, minden idők egyik legsikeresebb Forma-1-es pilótájának lett leszállítva. Sebastian azóta a magángyűjteményében tartotta a GTR-t anélkül, hogy használta volna. Ezért a Nissan GTR-ben tíz évvel a leszállítása után is csupán 150 km van” – olvasható a hirdetésben.

„Vizuális és technikai értelemben is abszolút új autóról beszélhetünk, amely egyedülálló lehetőséget kínál a gyűjtőknek, különösen a tulajdonosának története miatt. A részletekről érdeklődni eladói csapatunktól bármikor lehet. Kérem, vegyék figyelembe, hogy az autót megtekinteni csak előzetes egyeztetés után lehet.”

És hogy mennyit kérnek Vettel Nissanjáért? Nos, „kicsit” többet, mint a 2012-es megjelenésekor, akkor ugyanis 90 ezer euró körül volt az ára, a német pilóta által soha nem használt autó viszont 250 ezer euróért (átszámolva közel 100 millió forintért), azaz az eredeti ár közel háromszorosáért keresi a gazdáját.

 

Friss