2024. március 29. 02:49

KezdőlapF1Rajongója Hamilton ellen versenyzett, és folyton kilökte a hétszeres világbajnokot

Rajongója Hamilton ellen versenyzett, és folyton kilökte a hétszeres világbajnokot

-

Lewis Hamilton elárulta, karácsonykor bekapcsolta az egyik autóverseny-videójátékot, ám egy szurkolója folyamatosan kilökte. George Russell a történetre reagálva nem hagyhatta ki a kínálkozó lehetőséget.

Lassan ébredezik a Forma-1, hiszen hamarosan jönnek az autóbemutatók, a pilótáknak pedig minden szempontból fel kell készülniük a szezonra. Vége tehát a pihenés időszakának, amelynek egyik, ha nem a legmókásabb mozzanata Lewis Hamiltonhoz köthető. A brit versenyző maga idézte fel, hogy a saját szurkolója babrált ki vele.

A hétszeres világbajnok a Gran Turismo elnevezésű autóverseny-videójátékkal játszott. Ahogyan az ilyeneknél lenni szokott, csupán megfelelő internetkapcsolat szükséges ahhoz, hogy a világ teljesen különböző pontjain élő felhasználók egymással versenyezhessenek. Hamilton is ezt a módot választotta, természetesen úgy, hogy az ellenfeleinek fogalma sem volt, hogy valójában ki ül az ő volánja mögött. Ebből pedig vicces történet kerekedett ki.

„Van Gran Turismóm, és néha játszom vele karácsonykor online – kezdte a Mercedes közösségi oldalain közzétett videóban. – Legutóbb, amikor játszottam, volt valaki a monogramommal. LH, Lewis, Lewis GB vagy valami ilyesmi [volt a felhasználóneve], vagy valami a 44-essel kapcsolatban. Folyamatosan kilökött, fogalma sem volt, hogy velem versenyez.”

Hamilton tehát pont egy olyan rajongóját fogta ki, aki nem rendeltetésszerűen használta a játékot, és abban lelte örömét, hogy másokkal szándékosan ütközzön. Bár a brit versenyző nem tért ki a részletekre, ezt vélhetően úgy tehette meg, hogy az autók törése ki volt kapcsolva, már ha Forma-1-es kocsikkal játszottak, mert nyilvánvalóan akadnak olyan versenygépek, amelyeknek a kisebb összeérés meg sem kottyan. Mindenesetre az említett játékos aligha tette volna mindezt, ha tudja, ki az áldozata, aki persze most nevetve emlékezett vissza az egészre.

A beszélgetésen Hamilton csapattársa, George Russell is ott volt, és a 24 éves versenyző nem hagyhatta ki a ziccert. „Megtaláltál” – jelentette ki, utalva arra, hogy ő volt az, aki titokban Hamilton-szurkolónak álcázta magát, és szórakozott egy kicsit honfitársával. Persze ezt nem érdemes elhinni az egyszeres futamgyőztesnek, mindenesetre remekül reagálta le a történetet.

A játékidő viszont mostanra véget ért, és a két pilótának már a csapat szimulátorán van dolga. Ezzel kapcsolatban Hamilton korábban meglehetősen hadilábon állt, hiszen saját elmondása szerint évente mindössze 20 kört tett meg benne. A 2021-es idény első felében azonban változott a hozzáállása, és és onnantól kezdve sokkal több időt töltött el a virtuális valóságban a munka céljából.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss