2024. április 26. 02:26

KezdőlapF1Itt nézheti élőben Verstappen idei első versenyét (videó)

Itt nézheti élőben Verstappen idei első versenyét (videó)

-

Jelenleg is zajlik a Le Mans-i 24 órás verseny virtuális változata, amelyen többek között Max Verstappen is részt vesz. A holland pilótán kívül jó néhány nemzetközileg ismert, valós vagy szimulátoros versenyző ott van a mezőnyben, és magyar pilótáknak is szurkolhatunk.

Magyar idő szerint szombaton délután 2 órakor rajtolt a virtuális Le Mans-i verseny. A futamot harmadik alkalommal rendezik meg, miután 2020-as debütálása nagy sikert aratott. Azóta a Virtuális Le Mans-széria részévé vált, egészen konkrétan az ötödik, utolsó futamává, vagyis nemsokára eldől a bajnoki cím. Jelenleg a Team Redline 1-es számú autója vezet.

Mindez Forma-1-es szempontból is releváns, ugyanis Max Verstappen ennek a csapatnak a tagja. A holland pilótáról köztudott, hogy a szimulátoros versenyzésre is nagy hangsúlyt fektet, nemrég az is kiderült róla, hogy még a nagydíjhétvégéken is van ideje ezzel foglalkozni. A kétszeres világbajnok tavaly is elindult a viadalon, de akkor emlékezetes módon hibázott, és összetörte az autót, aminek következtében csapatának fel kellett adnia a versenyt. A mostani futamon viszont egyelőre a győzelemért küzdenek.

Itt nézhető élőben a virtuális Le Mans-i 24 órás verseny

Rajta kívül más ismert személyiségek is ott vannak a mezőnyben. Az egykori Forma-1-es versenyzőket Romain Grosjean képviseli, de Felipe Drugovich, a Forma-2 tavalyi bajnoka, a Forma-3 2022-es kiírását megnyerő Victor Martins és a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx is részt vesz a megmérettetésen.

Természetesen a profi szimulátorversenyzők is képviseltetik magukat. Az egyik legjobbnak tartott James Baldwin, valamint Enzo Bonito, Bono Huis és a tartalomgyártóként is ismert Jimmy Broadbent is rajthoz állt. Ahogyan jó néhány magyar is, így Csincsik Marcellnek, Várkonyi Zoltánnak, Sipos Patriknak és Pinczés Ádámnak is szurkolhatunk.

A mezőny két kategóriában, az LMP-ben és a GTE-ben méri össze tudását. Összesen 45 virtuális autó indult el a futamon, és ezek között ismert márkanevek is vannak. A nagy autógyártók közül a Ferrari, az Alpine, az AMG, a Brabham, a BMW, a Ford, a Peugeot és a Porsche is képviselteti magát. Hozzájuk csatlakozott a már említett Team Redline mellett a Red Bull és a Williams esportcsapata, valamint a Grosjean által létrehozott R8G is.

Friss