2024. április 20. 03:05

KezdőlapF1„Vicc, bohócműsor, szégyen" - Verstappen kiborult, szerinte kaszinóban is hamarabb nyerne

„Vicc, bohócműsor, szégyen” – Verstappen kiborult, szerinte kaszinóban is hamarabb nyerne

-

Max Verstappen útban a győzelem felé, önhibáján kívül volt kénytelen feladni az idei virtuális Le Mans-i 24 órást, miután a játék kétszer is kidobta. A kétszeres világbajnok a második eset után nem fogta vissza magát, és keményen kritizálta a szervezőket, majd mindenkit az rFactor 2 törlésére buzdított.

Álomszerűen indult, döcögősen folytatódott, de úgy tűnt, hatalmas sikerrel zárul Max Verstappen számára az év legnagyobb szimulátoros versenye, a Le Mans 24 Virtual. A kétszeres Forma-1-es világbajnok azonban nemhogy nyerni nem tudott, de be sem tudta fejezni a futamot, és mivel az egészről semmit sem tehetett, igencsak dühös lett.

A Team Redline színeiben induló holland három autót megelőzve rögtön a tegnapi rajtnál az élre állt, de nem tudott ott maradni. Több probléma is hátráltatta, volt, hogy a bokszkiállása volt lassabb, de a lekörözöttekkel is meggyűlt a baja, egyszer pedig a játék rövid kihagyása miatt meg is pördült.

Verstappen rajtja

Mindez azonban úgy tűnt, nem akadályozza meg abban, hogy csapattársaival karöltve simán nyerjen, hiszen hét órával a leintés előtt kényelmes, több mint egy perces előnnyel vezettek a Team Redline másik autója előtt. Ekkor azonban a csapat Twitch-stream-jén is jól látható módon Verstappen játéka egyszer csak lefagyott, a hollandnak pedig mindent újra kellett indítania.

Miután helyreállt a kapcsolat, az automatikusan a bokszutcába visszarakott egyes rajtszámú autó folytathatta a körözést, de addigra visszacsúszott a 17. helyre (közel két körös hátrányban), és minden esélyét elveszítette a győzelemre. A frusztrált Verstappen ugyanakkor becsülettel vezetett tovább, de csak a 14. pozícióig tudott előre kapaszkodni, amikor valamivel kevesebb mint 6 órával a verseny vége előtt újabb kapcsolódási probléma lépett fel, és ismét a bokszban találta magát.

Verstappenék első lecsatlakozása

A csapat ekkor döntött úgy, hogy nincs értelme folyatni, és feladták a futamot, Verstappen pedig érthető módon igen dühös volt, és közölte, ő bizony soha többet nem versenyez és a szervezőket kritizálta. „Elképesztő balszerencsének nevezik, de ez csak inkompetencia. A saját játékukat sem tudják kontrollálni. Ez már a harmadik alkalom, hogy kidobott a játék verseny közben, és az utolsó alkalom, hogy versenyeztem. Mi értelme így? Öt hónapot töltesz azzal, hogy megnyerd ezt a bajnokságot, amit vezetsz, és próbálod megnyerni ezt a versenyt, amire két hónapot készültél, és akkor így kezelik ezt?”

Nem egyedi eset, ami a hollanddal történt, több pilótát is kidobott menet közben az rFactor 2 nevű platformon futó verseny, ráadásul kétszer is piros zászlóval kellett azt félbeszakítani, mivel támadás történt a két szerver ellen. Verstappen a két incidens mellett pedig kiemelte azt is, hogy a szervezők menet közben úgy döntöttek, megszüntetik a futam alatt eleredő esőt, mert ez is hatással lehet a lecsatlakozásokra, de azok ezután is folytatódtak.

„Minket is [kidobott a játék], de nem tesznek ezzel semmit. Őszintén szólva, ez egy vicc, nem is lehet versenynek nevezni, mert egy bohóckodás. Ezért volt jobb feladni a futamot, mert hat órán át körözni a 15. helyen senki számára nincs értelme. Ez szégyen a csapatként tett erőfeszítéseinkre nézve. Igazán remélem, hogy a szervezők megfontolják ezt, mert ezen a platformon ez nem fog működni.”

„Le fogom törölni a játékot a számítógépemről, és legalább felszabadítok némi tárhelyet. Remélem, mindenki ezt fogja tenni!” – folytatta a dühöngést monacói otthonában az ideges holland, mielőtt a Team Redline Twitch-csatornája átváltott a versenyben maradt pilótákra.

Ilyen nincs, de mégis van: bizarr ok miatt szakították félbe Verstappenék versenyét

Korábban még nagyon máshogy állt a virtuális Le Mans-hoz

Azok után, hogy 2020-ban szintén kapcsolódási probléma miatt veszítette el az esélyét a győzelemre, Verstappen 2022-ben hatalmasat hibázott és összetörte az autót. Befejezetlen ügye volt tehát a virtuális Le Mans-i 24 órással, de az újabb próbálkozás is jókora kudarccal zárult. Pedig a kétszeres világbajnok korábban azt mondta, ez a futam remek szórakozásnak ígérkezik.

„Négy-öt éves koromban, kontrollerrel kezdtem videojátékokkal versenyezni. Manapság már nincs sok szabadidőm, hogy nagy szimulátorversenyeken induljak, de ez a verseny nagyon fontos nekem és a csapatnak, és remek hétvégében reménykedünk, hogy megszerezzük a győzelmet.”

„Általánosságban véve is imádom a hosszú távú versenyzést. Imádom a pályát, és csak szeretek versenyezni. Sok nagyszerű csapat vesz részt, ez pedig mind összeadódik és nagyon jó szórakozást eredményez” – válaszolta arra, hogy mit szeret a 24 órásban.

„Úgy kezeljük ezt, mint egy valódi versenyt. Finomhangoljuk a beállításokat és teszteljük a legforróbb és leghidegebb körülmények között, esős és száraz pályán éjjel és nappal. Heteket készülünk erre, amit sokan nem látnak.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss