2024. április 25. 15:22

KezdőlapF1Ilyen nincs, de mégis van: bizarr ok miatt szakították félbe Verstappenék versenyét

Ilyen nincs, de mégis van: bizarr ok miatt szakították félbe Verstappenék versenyét

-

Közel három órán át nem tudtak versenyezni az idei virtuális Le Mans-i 24 órás résztvevői, miután támadás érte a verseny szervereit.

Az idén már negyedik alkalommal rendezik meg a virtuális Le Mans-i 24 órást, amelyen a profi szimulátor-pllóták mellett olyan, valódi versenyzők is részt vesznek, mint az eddigi mindhárom alkalommal induló, de nyerni még nem tudó Max Verstappen, a korábbi F1-es pilóta Romain Grosjean, vagy a Forma-2 tavalyi bajnoka, Felipe Drugovich, illetve a Forma-3 tavalyi bajnoka, Victor Martins. De magyaroknak is drukkolhatunk Csincsik Marcell, Várkonyi Zoltán, Sipos Patrik és Pinczés Ádám személyében.

Itt nézheti élőben Verstappen idei első versenyét (videó)

A virtuális Le Mans-széria aktuális idényének zárása azonban nem ment zökkenőmentesen, négy órával és negyven perccel a rajt utáni ugyanis a mezőny egyik pillanatról a másikra eltűnt. Azaz, pontosabban mindenki hirtelen a garázsban találta magát. Miután a hasonló versenyeken nem szokatlan, hogy olykor valamilyen technikai probléma szól közbe, eleinte mindenki erre gyanakodott, ám miután a több mint egy órán át tartó kényszerszünetet követően újraindították a versenyt, bő 20 perccel később ismét megismétlődött ugyanez.

Az élő közvetítésben pedig hamarosan beolvasták, illetve a Twitteren közlemény formájában is megjelent, hogy „Sajnálatos módon a virtuális Le Mans-i 24 óráshoz használt mindkét szervert feltételezett hekkertámadás érte. Most megtesszük a szükséges lépéseket, hogy növeljük a biztonságot, és a célunk, hogy a lehető leghamarabb újraindítsuk a versenyt.”

Az óra természetesen – akárcsak a valóságban piros zászló esetén – nem állt meg, így első alkalommal 52 percen át volt üres a pálya, majd további 28 percbe telt elengedni a mezőnyt, így összesen 1 órán és 20 percen át maradtunk verseny nélkül. A második támadásnál ez valamivel hosszabb ideig tartott, akkor a megszakítástól számítva egy órán és 22 percen át nem láthattunk akciót.

Azóta viszont zavartalanul megy a körözés, magyar idő szerint egészen délután 14 óráig. A futamot ITT követheti élőben.

Friss