2024. március 28. 19:45

KezdőlapF1Íme az első képek, amelyeken feltűnik Hamilton idei autója

Íme az első képek, amelyeken feltűnik Hamilton idei autója

-

A Mercedes közzétett néhány képet, amelyeken valamelyest látszik a csapat 2023-as F1-es autója, a W14-es. A csillagos istálló február közepén mutatja be új versenygépét.

Már kevesebb mint három hetet kell várni, és érdemben is elindul a 2023-as év a Forma-1-es szurkolók számára, hiszen februárban megkezdődnek az autóbemutatók. Jelen állás szerint a Red Bull leplezi le először az új kocsiját, a Mercedes viszont csak az utolsók között fogja ezt megtenni. A brackley-i alakulat azonban a közösségi médiában most megosztott néhány képet, amelyeken már látszik a versenygép egy része.

Persze ezekből a fotókból semmilyen következtetést nem érdemes levonni, hiszen alig látszik valami a W14-esből, de a csapat ezzel is éreztette a rajongókkal, hogy egyre csak közeledik a nagy nap, nem beszélve a tesztekről és a bahreini idénynyitóról. Ilyesmit fogalmaztak meg a bejegyzés szövegében is, hiszen azt írták, hogy „folytatódik a visszaszámlálás”.

Az autót egyébként február 15-én, egy nappal a Ferrari után és ugyanennyivel a jelen állás szerint utolsó AlphaTauri előtt mutatják be. A Red Bull-lal ellentétben, amely New Yorkban leplezi le az RB19-est, a Mercedes nem kerít nagy feneket az eseménynek, és az elmúlt évekhez hasonlóan csupán online lesz látható, ahogyan a W14-es a nyilvánosság szeme elé tárul.

A csapat arra számít, hogy az új autó már a szezon elején is versenyképes lesz, ellentétben a tavalyival, amelyről ez nem volt elmondható. Ennek oka elsősorban a pattogás, ami a Mercedest talán mindenki másnál jobban érintette, és elég sok időbe telt, mire többé-kevésbé megszabadultak a jelenségtől. Most viszont aligha esnek ugyanebbe a csapdába, már csak a padlólemezre vonatkozó szabályváltoztatások miatt sem.

A várakozások szerint az autó külseje nem fog változni lényegesen, ami azt is jelenti, hogy a Mercedes megtartja a nagyon keskeny oldalszekrényeken alapuló koncepcióját, amivel tavaly egy időre sokkolta a világot. A lényeges módosítások, illetve fejlesztések a karosszéria alatt, illetve a padlólemezen lesznek, utóbbit jelentősen áttervezték.

A Mercedes idén is Lewis Hamiltonnal és George Russell-lel vág neki az idénynek, ami izgalmas házon belüli csatát jelenthet, főleg egy valóban ütőképes autó esetén. A csapat vezetésében azonban nemrég fontos változást jelentettek be, hiszen a hosszú ideje az istállónál dolgozó főstratéga, James Vowles távozik a brackley-i alakulattól, és a Williams csapatfőnöki pozícióját veszi át.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss