2024. április 25. 18:48

KezdőlapF1Most éppen ezt a Ferrariját adja el a Mercedes csapatfőnöke (fotók)

Most éppen ezt a Ferrariját adja el a Mercedes csapatfőnöke (fotók)

-

Újabb Ferrarit, a patinás olasz gyártó egy több mint 30 éves modelljét kínálja eladásra az F1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke.

Toto Wolffról, a Forma-1-es Mercedes istálló csapatfőnökéről és résztulajdonosáról köztudott, hogy rendkívül értékes autógyűjteménye van, amely időről időre fogyatkozik, az osztrák üzletember ugyanis rendszeresen elad belőle egy-egy darabot.

A kollekciónak pedig több Ferrari is a része, amelyek közül Wolff korábban egy 2003-as Ferrari Enzótól, illetve egy LaFerrari Apertától is megvált, most pedig az olasz sportautómárka egy újabb jeles modelljét, egy Ferrari F40-est kínál eladásra a luxusautók értékesítésére szakosodott Tom Hartley Jr. révén. 

Vettel újabb autóját adja el, horror áron lehet megvenni a 10 év alatt csak 150 km-t futott kocsit

Az 1987 és 1992 között gyártott F40-esből 1315 darab gördült le a maranellói gyártósorról, a Wolff tulajdonában levő, 2,9 literes ikerturbós V8-as motorral szerelt 478 lóerős autó ráadásul rendelkezik a Ferrari kis vörös könyvecskéjével, ami egy arról szóló tanúsítvány, hogy a kocsinak eredeti a kasztnija, az alváza, a motorja és a váltója.

A csupán 5500 km-t futott Ferrari valószínűleg tökéletes állapotban van, úgyhogy mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki a magáénak szeretné tudni.

Az autó:

Fotó: Tom Hartley Jr.
Fotó: Tom Hartley Jr.

Friss