2024. április 25. 07:19

KezdőlapF1Szenzációs videón, ahogy Carlos Sainz odalépett Alonso V10-es világbajnok Renault-jának

Szenzációs videón, ahogy Carlos Sainz odalépett Alonso V10-es világbajnok Renault-jának

-

Nem a legjobb minőségű, ám így is páratlan nézői videó kezdett terjedni a Redditen arról, ahogy a kétszeres rallyvilágbajnok Carlos Sainz egykor kipróbálta Fernando Alonso világbajnok autóját, a 2005-ös Renault R25-öt.

Ha valaki tehetséges négy keréken, annak általában mindegy, hogy rallyautót, Forma-1-es autót, tankot vagy fűnyírót vezet, mindegyikkel gyors lesz. Noha nem a köridő volt a lényeg, és azt sem állítjuk, hogy 44 évesen fel tudta volna venni a versenyt az F1 élmezőnyével, a kétszeres rallyvilágbajnok Carlos Sainz mégis szemmel láthatóan otthon érezte magát Fernando Alonso világbajnok Renault-jában.

A karrierjét a spanyol bajnokságban egy Renault 5 Turbóval kezdő idősebb Sainz 2006-ban, a World Series by Renault sorozat barcelonai állomásán ülhetett be az utolsó, V10-es motorral hajtott F1-es Renault-ba, miután Silverstone-ban már összeismerkedett Alonso első világbajnok gépével.

„Eddig is tudtam, hogy igazi atlétának kell lenni egy Forma-1-es verseny teljesítéséhez, és örülök, hogy megkaptam ezt a különleges lehetőséget. A gyorsulás, a fékezés, a tapadás, minden elképesztő ebben az autóban. Tunéziában teszteltem a Dakarra, és a sivatagból átülni egy F1-es autóba nagy váltás volt. Teljesen más a kettő, fényévekre vannak egymástól. Különleges élmény volt, szinte lehetetlen leírni, és olyasmi, amit soha korábban nem éreztem. Vezettem már vadászgépet, 500 köbcentis motort, de ez valami egészen más” – hüledezett Sainz, miután több menetben is pályára vitte a mai F1-es kocsiknál közel 200 kilóval könnyebb, ám így is több mint 900 lóerős R25-öst. Azt az R25-öst, amelyet annak eredeti „gazdája”, Fernando Alonso is leporolt egy kicsit 14 évvel később.

Hogy Sainz mennyire nyomta az autónak, azt leginkább az alábbi nézői videó adja vissza. A képek mellett érdemes a hanghatásokra is figyelni…

Friss