2024. április 25. 06:59

KezdőlapF1„A fickó rögeszmés” – Wolff bevitte az idei első ütést Hornernek

„A fickó rögeszmés” – Wolff bevitte az idei első ütést Hornernek

-

Toto Wolff úgy véli, a Red Bullt irányító Christian Horner annyira megszállott, hogy szinte folyamatosan vele foglalkozik. A Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor nem szeretne sok szót fecsérelni kollégájára, azt viszont elmondta, hogy mi az, ami a Forma-1-nél is nagyobb boldogságot okoz neki.

Toto Wolff és Christian Horner számos szócsatát megvívtak már egymással, legyen szó akár szemtől szembeni beszélgetésről, közös sajtótájékoztatóról, vagy a médiában való üzengetésről. A csúcspont a 2021-es szezon volt, amikor pilótáik, Lewis Hamilton és Max Verstappen minden idők egyik legszorosabb világbajnoki csatáját vívták, de a Mercedes, illetve a Red Bull csapatfőnöke között sokkal jobban elharapózott a viszony, mint a pilóták esetében, még az ütközésekkel együtt is.

Tavaly is volt konfliktusuk, annak ellenére, hogy az autók teljesítményét illetően akkor nem voltak egy súlycsoportban. Amikor kirobbant a bikásokat érintő költségplafonbotrány, Wolff természetesen másokkal együtt minél nagyobb büntetést követelt, és azt sugallta, hogy ezen múlott az előző évi egyéni vb-cím, míg Horner az ellenfeleket, azon belül is különösen a Mercedest gyanúsította meg azzal, hogy ha nem is közvetlenül, de szerepet játszottak a hírek idő előtti nyilvánosságra kerülésében.

Ami a mostani időszakot illeti, a Forma-1 lassan ébredezik téli álmából, tehát most nincs nagyon min összekapni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a médián keresztül ne üzengethetnének egymásnak, amit most Wolff meg is tett. „Beköltöztem a fejébe, és még bérleti díjat sem kell fizetnem. A fickó rögeszmés – fogalmazott humorosan a The Timesnak adott interjújában, de amikor az azt készítő Matthew Syed tovább akarta feszegetni a témát, arra már nem volt hajlandó érdemben válaszolni. – Minden másodperc, amit azzal töltök, hogy Hornerről beszélek, időpocsékolás az életemben.”

Toto Wolff, Mercedes, Christian Horner, Red Bull
Fotó: Mark Thompson/Red Bull Content Pool

Hogy 2023-ban lesz-e konfliktus kettejük között? Az elmúlt évek alapján erre aligha lenne túl nagy szorzó, de sok múlik, hogy mennyire lesz kiélezett a harc közöttük. A Red Bull alighanem idén is a világbajnoki címekért fog harcolni, a Mercedesnek pedig az a nem titkolt célja, hogy a tavalyi gyengébb szereplés után ezúttal végig ott lesznek az élmezőnyben.

Annyi ellentét mellett persze hasonlóságok is vannak a két csapatfőnök között, például az, hogy mindketten hosszú ideje házasok, és több gyereket nevelnek, illetve neveltek. A Drive To Survive előző évadában Horner feleségét és gyerekeit egy kicsit jobban megismerhettük, ami Wolfféról nem volt elmondható. Persze az ő felesége is ismert személyiség, hiszen Susie Wolff F1-es szabadedzésen is szerepelt, legkisebb gyerekét pedig egyszer körbevitte a paddockban. Az osztrák üzletember elmondta, mennyire rajong a szeretteiért.

„Nagyszerű pillanatokat élek át az F1-ben – jelentette ki. – Szeretem a csapatot és a kihívásokat. Amit azonban igazán szeretek, az a családom. Három gyerekem van, akik huszonegy, tizennyolc, illetve ötévesek. Számomra az okozza a legnagyobb örömöt, ha együtt van a család. A feleségem személyében pedig megtaláltam a tökéletes társat. Ő gyorsabban vezet autót, mint én, de ez a legkevésbé [fontos] a jó tulajdonságai közül. Teljes mértékben lelki társak vagyunk.”

Friss