2024. április 25. 21:04

KezdőlapF1Megvan a Ferrari új csapatfőnökének utódja

Megvan a Ferrari új csapatfőnökének utódja

-

Az Alfa Romeo F1-es csapata kinevezte a Ferrarihoz távozó Frédéric Vasseur utódját. Ennek következtében immáron nincs nyitott kérdés a Forma-1 idei csapatfőnökeinek személyét illetően.

Amióta a Williams bejelentette, hogy a Mercedes addigi főstratégája, James Vowles lesz az istálló csapatfőnöke, már csak egyetlen nyitott kérdés maradt az istállók első embereit illetően. Ez pedig az Alfa Romeo volt, hiszen év végén hivatalossá vált, hogy Frédéric Vasseur a Ferrarihoz távozik, Andreas Seidlt pedig nem erre a pozícióra igazolták a McLarentől.

Alessandro Alunni Bravi
Alessandro Alunni Bravi Fotó: Sauber Group

A német szakember a Sauber-csoport vezérigazgatója lett, és első feladatainak egyike az volt, hogy megtalálja Vasseur utódját. Ez pedig nem más, mint Alessandro Alunni Bravi, aki 2017 óta dolgozik a hinwili alakulatnál, és egyúttal a Sauber-csoport ügyvezető igazgatói posztját is betölti. Hozzá kell tenni, hogy a hivatalos közleményben nem a „csapatfőnök” szót használják, hanem csapatmegbízottként hivatkoznak rá.

Az olasz szakember 1974-ben született, és az 1987 és 1991 között a Forma-1-ben is szereplő Coloni Motorsport otthonában, Passignano sul Trasimenóban nőtt fel. Első munkáját is itt kapta meg, és 2002 és 2003 között jogi tanácsadója volt az akkor már a Forma-3000-ben induló istállónál. Egy rövid ralis kitérő után a GP2-ben akkoriban debütáló Trident csapatfőnöke lett, majd többek között az ART-nél vállalt el főtanácsadói szerepet. 2016-ban saját menedzsmentcéget alapított, és ügyfelei között olyan nevek találhatóak, mint Stoffel Vandoorne vagy Robert Kubica.

Alunni Bravinak nyilvánvalóan a csapat jelenlegi munkáját kell felügyelnie, és együtt kell dolgoznia a különböző részlegekkel. Ugyanakkor nyilvánvalóan fontos szerepe lehet az átmeneti időszakban, hiszen 2024-től kezdve az Audi felvásárolja a Saubert. Ebben a folyamatban pedig kulcsfontosságú segítséget nyújthat Seidlnek.

„Szeretném megköszönni Andreasnak és a részvényeseinknek a bizalmat, és meg akarom újítani az elkötelezettségemet, az iránt, hogy mindent megteszek a csapatért, hogy megfeleljek az elvárásoknak, és a lehető legjobban képviseljem az istállót – jelentette ki Alunni Bravi. – Hatalmas megtiszteltetés, hogy továbbra is olyan hihetetlen emberekkel dolgozhatok együtt, akik hosszú éveken át segítettek beilleszkedni a Sauber-csoportba. Amit ez idő alatt kaptam tőlük, az lehetővé teszi számomra, hogy teljesítsem ezt a feladatot, és a közös elképzeléseinknek és céljainknak megfelelően képviseljem a csapatot. Teljes mértékben tudatában vagyok az előttünk álló munkának és kihívásoknak. Alázattal közelítek ehhez a feladathoz, tudván, hogy egy erős csapat tagja vagyok, amely el fogja végezni a munkát. Hiszem, hogy mindenünk megvan a sikeres jövőhöz.”

„Nagy örömmel erősítem meg Alessandro Alunni Bravi kinevezését a csapatmegbízott pozíciójába, a meglévő ügyvezető igazgatói feladati mellé – ezek már Seidl szavai. – A motorsportban szerzett hatalmas tapasztalata minden szükséges eszközzel felvértezte a sikerhez, és a csapat – amelynek öt éve tagja – alapos ismerete biztosítja a stabilitást és a folyamatosságot a fejlődésünkben. Alessandro, aki a Forma-1-es bajnokságban képviseli a csapatot, lehetővé teszi számomra, hogy a csoport növekedésére, valamint a ránk váró kihívásokra és lehetőségekre történő felkészülésre összpontosítsak. Köszönöm Alessandrónak az elképzeléseinkbe vetett hitét, és üdvözlöm őt ebben az új pozíciójában. Meggyőződésem, hogy ez újabb értékes adaléka annak a kétségkívül nagyon erős csapatnak, amely a pilótáktól a vezetőségen át minden egyes alkalmazottunkig képes arra, hogy a tavalyi sikerekre építsen, és fényes jövőt teremtsen a Sauber számára.”

Friss