2024. április 24. 15:51

KezdőlapF1Szomorú vég - F1-es Ferrarinak látszó autó rohad egy bulgáriai autókereskedés udvarán

Szomorú vég – F1-es Ferrarinak látszó autó rohad egy bulgáriai autókereskedés udvarán

-

Akár igazi, akár nem, szomorú látványt nyújt a Ferrari 2005-ös szezonban használt festését magán hordó autó egy szófiai használtautó-kereskedésben.

Érdekes fotót posztolt az egyik felhasználó a Twitterre, majd a kép feltűnt az F1-es Redditen is. A fotón egy, a 2005-ös Ferrari F2005 festését viselő formaautó látható, amint igencsak méltatlan körülmények között várja, hogy az enyészeté legyen: hiányzik a hátsó és első szárnya (utóbbi leszakadva ott hever előtte), és a kerekei is igen furcsa szögben állnak.

Hogy nem egy igazi F2005-öst, hanem csak egy replikát láthatunk, az szinte biztos. Elképzelhető, hogy egy házilag gyártott kasztniról van szó, amit csak bemutató darabként használtak, de akár az is, hogy egy korábbi GP2-es (a Forma-2 elődje) autót alakítottak át. Valahogy úgy, mint az az ismeretlen személy, aki több alkalommal is (már, ha mindig ő vezetett) feltűnést keltett az autópályákon egy volt GP2-es versenygéppel.

Elképesztő: GP2-es autóval száguldozott valaki a cseh autópályán (videó)

És hogy hol található a rejtélyes, Ferrarinak álcázott formaautó-kasztni? Nos, az egyik Reddit-felhasználónak sikerült a fotó alapján meghatároznia a pontos helyzetét, ami Szófiában, Bulgária fővárosában van ITT. Aki esetleg nem találja: a használtautó-kereskedés kerítésére festett telefonszám fölött egy piros felső légbeömlő nyílást kell keresni.

Amennyiben valaki Bulgáriában jár (vagy netán ott él), és van kedve megkeresni az elhagyatott „Ferrarit”, nyugodtan posztolja a cikk alá kommentben, hogy mit talált.

Friss