2024. április 25. 08:47

KezdőlapF1Megtörtént a bejelentés - újabb nagy lépést tett az Audi az F1...

Megtörtént a bejelentés – újabb nagy lépést tett az Audi az F1 felé

-

A Sauber-csoport közleményben tudatta, hogy a Forma-1-be 2026-tól beszálló Audi 2023 januárjában kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Sauber-csoportban.

Az Audi tavaly augusztusban, a Belga Nagydíj helyszínén jelentette be, hogy 2026-tól gyári minőségében beszáll a Forma-1-be, majd októberben azt is elárulta, hogy mindezt a jelenleg Alfa Romeo néven futó Sauberrel közösen fogja megtenni. Azaz a Sauber a németek „stratégiai partnere” lesz, és a Hinwilben található gyárát az Audi rendelkezésére bocsátja, amely az erőforrásokat németországi bázisán fejleszti és építi majd.

Már ekkor közölték azt is, hogy előbb-utóbb az Audi részesedést vásárol majd a Sauber Group-ban, de azóta erről nem közöltek részleteket. Egészen mostanáig, a Sauber ugyanis közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy az Audi a korábbi tervekhez igazodva részesedést vásárolt a svájci csapatban.

Az Audi és a Mercedes máris egymásnak esett

„A Sauber Group örömmel jelenti be, hogy a tavaly októberben közölt tervek szerint az Audi 2023 januárjában kisebbségei tulajdonrészt vásárolt a Sauber Group-ban. Ez egy fontos mérföldkő az Audi 2026-ra kitűzött Forma-1-es beszállása felé vezető úton, amely során a Sauber Group a német gyártó stratégiai partnere lesz” – olvasható a közleményben.

Az Audi jelenleg is bővíti a korábban az FIA hosszútávú-világbajnokságában futó LMP1-es programjának otthont adó neuburg-i központját, és embereket toboroz, illetve tesztpadokat telepít a 2026-os szabályok szerint épülő Forma-1-es erőforrás fejlesztéséhez. A munkálatok várhatóan 2024 első negyedévére fejeződnek be.

Ekkor a Sauber már újra saját nevén fog versenyezni a Forma-1-ben, lévén az Alfa Romeóval kötött szponzori megállapodása az idei év végén lejár. A svájci istálló az Audi érkezéséig ugyanúgy a Ferrari erőforrásait fogja használni.

Vettel a Red Bull helyett az Audival is visszatérhet az F1-be, és akár Binottóval is újra összeállhat

Friss