2024. április 26. 06:39

KezdőlapF1Érzelmes, megható, ötletes - szenzációs promóvideóval tért vissza a Ford az F1-be

Érzelmes, megható, ötletes – szenzációs promóvideóval tért vissza a Ford az F1-be

-

A Red Bull és a Ford szövetségre lépésének alkalmából remek kisfilmmel készült az amerikai autóipari óriás.

A minap a Ford és a Red Bull bejelentette, hogy együttműködésre lép, és az energiaital-gyártó motorrészlegét, a Red Bull Powertrains-t Red Bull Ford Powertrains-re keresztelve mostantól együttes erővel dolgozik a Forma-1-be 2026-ban érkező új motorszabályok szerint épülő erőforráson.

Noha a Ford csak 2026-tól aknázhatja ki teljes mértékben a Red Bull-lal kötött partneri megállapodás marketing oldalát – hiszen a bikások 2025 végéig a Hondával versenyeznek –, azért a bejelentés kapcsán megtették, ami tőlük telt, és rendkívül ötletes promóvideóval álltak elő.

Hivatalos: a Ford visszatér a Forma-1-be

A közel három perces kisfilmben egy kislány (a Ford) felnövését bemutató metaforával szemléltetik, hogy a Ford a motorsport születésétől fogva annak részese. Majd eljutunk a márka utolsó F1-es győzelméig, amelyet Giancarlo Fisichella szerzett a kaotikus 2003-as Brazil Nagydíjon, majd jön a szomorú hír, hogy a Ford kiszáll a száguldó cirkuszból.

Ezután a boldog pillanatokat a szomorúság és az emlékezés váltja fel, amely során jó néhány archív felvételt kapunk a márka legsikeresebb időszakából, amelyben számos világbajnoki címet nyertek a híres Cosworth DFV-vel. Végül pedig újra a boldogságé a főszerep, és jön a visszatérés a Red Bull-lal. A kislány itt már felnőtt nő, és a Red Bull csapat tagjaként vállal munkát az F1-ben.

Egy biztos, ha a Ford és a Red Bull házassága is ennyire sikeres lesz, akkor alighanem a közös vb-címek is jönni fognak.

A promóvideó:

A videó szövegének teljes fordítását alább olvashatja:

„Mióta csak az eszemet tudom, minden a versenypályáról szólt. Az erő és a szenvedély átjárja a testem. Ez vagyok én, ezek vagyunk mi. A kapott ajándékok arra ösztönöztek, hogy másképp gondolkodjak, hogy a magam módján csináljam a dolgokat. Energiával tölt fel, hogy mi lehetséges. Tudva, hogy a világ változik, nekünk is változnunk kell. Tudva, hogy ahol egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik. Versenypályán születtem. Bátorság és dicsőség. Úttörők és újítók neveltek. Tudva, hogy az örökség, amit cipelek, nem az enyém, hanem a miénk, soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem, de most ideje visszamenni oda, ahová tartozunk. Bajnokok karjaiba, hogy együtt száguldjunk előre. Új erővel az ujjaink között, ami arra késztet minket, hogy jobbak legyünk a rajtrácson, és azon túl. Eljött az idő, hogy befejezzük, amit elkezdtünk. Úgyhogy… Lámpákat le, és indulás!” (A „Lights out and away we go” mondat David Croft, a Sky Sports kommentátorának minden verseny rajtjánál elhangzó szállóigéjévé vált – a szerk.)

Friss