2024. április 26. 07:40

KezdőlapF1Szem nem marad szárazon - így küldi nyélgázon Leclerc Schumacher Ferrarijának

Szem nem marad szárazon – így küldi nyélgázon Leclerc Schumacher Ferrarijának

-

Charles Leclerc fedélzeti kamerás köre alighanem sokakban nosztalgikus érzéseket kelt. A monacói versenyző nem kímélte Michael Schumacher legendás autóját.

Miként arról már délután beszámoltunk, Charles Leclerc-nek ma igencsak jó napja volt, Abu-Dzabiban ugyanis kipróbálhatta Michael Schumacher világbajnok 2003-as Ferrariját. A monacói pilóta este pedig egy belső kamerás kört is közzétett a nagy napról, amelyből kiderült, hogy bizony nem finomkodott a V10-es motorral hajtott F2003-GA-val.

Közel 20 évvel megszületése után rekordot döntött Schumacher 2003-as Ferrarija

Arról nincs információnk, hogy Leclerc mennyire használhatta ki az autó nagyjából 930 lóerős motorját, de általában nem szokták ilyen eseményeken sem csúcsra járatni a technikát (Ralf Schumacher 2003-as Williams-BMW-je 100-150 lóerővel volt lefojtva a 2022-es Osztrák Nagydíj hétvégéjén megtett bemutatókörök során).

Az ötszörös futamgyőztes a felvételen szereplő körön nagyjából 1:31-es időt ment, amivel 5 másodperccel maradt volna el a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj időmérőjén a 20. időt autózó Nicholas Latifitől.

Íme a kör:

Leclerc a célegyenesben:

A visszafordítóban:

A harmadik szektorban:

 

Friss