2024. április 26. 17:14

KezdőlapF1„Mellettem az utódom” – Räikkönen együtt gokartozott 8 éves kisfiával (kép)

„Mellettem az utódom” – Räikkönen együtt gokartozott 8 éves kisfiával (kép)

-

Kimi Räikkönen ismét gokartba ült, és egy teljes napot tesztelt nyolcesztendős fiával, Robinnal. Erről utóbbi csapata tett közzé egy fényképet.

Kimi Räikkönen fia, Robin édesapja útjára lépett, persze ennek még csak az elején jár. A nyolcéves fiú egy ideje már gokartozik, és szeptemberben az első versenyén is részt vett. Bár egyelőre nem ért el számottevő eredményt, ebben a korban még nem is ez a lényeg, hanem hogy megszerettessék a sportágat a gyerekekkel. A jelek szerint az ifjabbik Räikkönen, illetve családja komolyan gondolja a gokartozást.

Kimi és Robin Räikkönen

Csapata, a CRG ugyanis megosztott egy képet, amelyen apa és fia látható egy-egy gokartban, és a bejegyzés szövegéből kiderült, hogy kedden együtt teszteltek. Azt nem írták meg, hogy egészen pontosan hol, de más Twitter-oldalakról meg lehetett tudni, hogy a helyszín a South Garda Karting volt, vagyis a Svájcban élő család Észak-Olaszországba utazott, vagy legalábbis annak férfitagjai.

A képről jól látszik, hogy az idősebbik Räikkönen azért jóval nagyobb és erősebb gokartban ült, mint fia, így talán még a közel két évtizedes Forma-1-es karrier után is tudta valamennyire élvezni a száguldást, már amikor nem Robinnak segített. Utóbbi egyébként jól láthatóan lelkesebb édesapjánál, de a „Jégembert” ismerve ez egyáltalán nem meglepő fejlemény, és azért róla sem lehet azt mondani, hogy unott arcot vág.

Kimi Räikkönen tehát azon pilóták közé tartozik, akiknek a gyereke szintén autóversenyzői karrierrel próbálkozik, még ha Robin esetében korai még bármilyen komolyabb dologról is beszélni. Bár nyilvánvalóan hasznos tanácsokkal tudja ellátni a fiát, valamikor nem bánná, ha laikus szemmel tudná nézni a ténykedését. „Néha egyértelműen jobb lenne, ha nem tudnék annyit, amennyit tudok, mert akkor nem látnám mindenhol a veszélyt” – idézte korábbi kijelentését a MARCA.

Räikkönenék első gyereke január végén ünnepelte a nyolcadik születésnapját, és ez alkalomból keresztapja, a Ferrarinál korábban testőrként dolgozó Gino Rosato ellátogatott hozzájuk. Robin természetesen gokartozással ünnepelte meg a jeles napot, az olasz szakembert pedig minden szempontból édesapjára emlékeztette a fiú.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gino Rosato (@gino_rosato) által megosztott bejegyzés

Gino Rosato és a két Räikkönen

„Micsoda napot töltöttem Minttu Räikkönennel [Kimi felesége – a szerk.] és Kimivel, amikor a kis Ace [Robin második neve – a szerk.] nyolcévesen száztíz kört futott – fogalmazott saját Instagram-oldalán. – Úgy éreztem, mintha ezt már láttam volna: nagyon csendes, kevés kommunikáció, végig kicsit elveszettnek és közömbösnek tűnt. Azonban olyan, mint az apja: »hagyjatok békén«, hol az autó? Gyors, veleszületett tehetséggel rendelkezik, nevezzük, aminek akarjuk! F1, hajrá!” Az utolsó mondatában megjelölte a Forma-1 oldalát, utalva ezzel arra, hogy Robin Räikkönen egy napon akár még oda is eljuthat.

Friss