2024. március 28. 23:16

KezdőlapF1Igazak a pletykák a Red Bull csapatfőnökéről

Igazak a pletykák a Red Bull csapatfőnökéről

-

Christian Horner, a Red Bull F1-es istállójának csapatfőnöke elárulta, hogy lenne-e helye Mattia Binottónak, a Ferrari volt csapatfőnökének az energiaitalos alakulatban, illetve arról is beszélt, hogy valóban megkereste-e őt a Scuderia.

„A kezdetektől fogva itt vagyok, és nagyon is felelősséget érzek a csapatért. Emberek egy nagyszerű csoportjával dolgozom együtt, és soha nem csábított, hogy elmenjek.”

Ezek Christian Hornernek, a Red Bull csapatfőnökének a szavai arról, hogy miért nem szándékozik elhagyni azt az istállót, amelynek 2005, azaz F1-be érkezése ő a csapatfőnöke.

Pedig korábban nemcsak a Red Bull sztártervezőjét, Adrian Newey-t, hanem őt is megkereste a Ferrari, derül ki az Auto Motor und Sportnak nyilatkozó csapatfőnök elbeszéléséből, aki természetesen nemet mondott, hiszen a maranellóiak Frédéric Vasseurt szerződtették Binotto utódjának.

Hiába érte el a célt, ez kevés volt – ezért kellett mennie Binottónak a Ferrari éléről

„Hűséget érzek a Red Bull és az itteni emberek iránt. Amikor egy ennyire nagyszerű csapattal dolgozol, miért akarnál máshová menni? Rendkívül hízelgő, hogy a Ferrari megkeresett, de ők egy nagyszerű csapat, és biztos vagyok benne, hogy nagyon versenyképesek lesznek” – hízelgett egy kicsit az olaszoknak Horner.

A Red Bull csapatfőnökétől azt is megkérdezték, hogy el tudná-e képzelni a komoly technikai tudással rendelkező Binottót a Red Bull színeiben, mire ő Toto Wolffhoz, a Mercedes csapatfőnökéhez hasonlóan udvariasan elvetette ezt a lehetőséget.

„Nem látom, hogy milyen szerepkört tölthetne be. Nyilván kemény volt számára a tavalyi év a Ferrarinál, mert nagy lépést tettek előre, de talán vannak számára más lehetőségek a mezőnyben.”

Miként arról korábban írtunk, az egyik ilyen lehetőség a 2026-ban érkező Audi lehet, amely saját motor építésére adta a fejét, és aranyat érhetne neki egy olyan, ezen a területen kimagasló szakember, mint amilyen Binotto.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss