2024. április 19. 21:13

KezdőlapF1Mennyire jó vesztes Lewis Hamilton? - a Mercedes veterán mérnöke elárulja

Mennyire jó vesztes Lewis Hamilton? – a Mercedes veterán mérnöke elárulja

-

Miközben összességében elmondható a Forma-1-es pilótákról, hogy egyikük sem szeret veszíteni, vannak eltérések abban, hogy melyikük hogyan viseli a vereséget. Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója elmondta, hogy Lewis Hamilton kifejezetten jó ebben.

A 17. Forma-1-es szezonjára, a Mercedesszel pedig 11. idényére készülő Lewis Hamilton 7 világbajnoki címmel és 103 futamgyőzelemmel senkinek sem kell bizonyítsa, hogy a valaha volt egyik legjobb Forma-1-es pilóta, aki a legtöbb területen kiemelkedőt nyújt évről évre. Andrew Shovlin, a Mercedes veterán mérnöke azonban most megnevezett egy olyan területet, amelyen a 38 esztendős brit szintén kiemelkedő, és eddig talán méltatlanul kevés szó esett róla.

„Nem kérheted Lewis-t arra, hogy legyen boldog, amikor elveszített egy versenyt. Ő nem így működik, de ha olyasvalakit akarsz, aki visszatér és megnyeri a következőt, akkor nagyon jó vesztes. Valójában jobb vesztes, mint a legtöbb pilóta, akit láttam amiatt, hogy mennyire szorgalmasan dolgozik azon, hogy megértse, mit kell jobban csinálnia, hol szalasztotta el a lehetőségeket” – nyilatkozta Shovlin a BBC-nek.

Hamilton azzá vált a Mercedes számára, ami egykor Michael Schumacher volt?

„Nem élvezi, de ez az egész a következő futam eredményéről szól, és nem arról, hogy mosolyog-e vagy kedvesen ad-e interjút” – ecsetelte a mérnök.

Shovlin azóta dolgozik együtt Hamiltonnal, hogy a brit versenyző a 2012-es szezon után csatlakozott a Mercedeshez, igencsak ismeri tehát a hétszeres világbajnokot, aki elmondása szerint mással is nagyon megnehezíti a riválisai dolgát.

„Lewis bővelkedik a természet adta tehetségben, de a munkamorálja és a képessége, hogy folyamatosan fejlődjön azt jelenti, hogy kissé mozgó célpontot jelent azoknak, akik meg akarják őt verni. A helyzet az Lewis-zal, hogy annyira ritka és kevés a rossz napja, és még a rossz napjain is van olyan jó, mint a többiek. Emiatt jutott el erre a szintre. Mert következetes. És amikor a legjobbját nyújtja, az egyszerűen fenomenális.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss