2024. április 19. 01:08

KezdőlapF1Nem tette be sztártervezője háttérbe vonulása a kaput a Red Bullnak

Nem tette be sztártervezője háttérbe vonulása a kaput a Red Bullnak

-

Fele annyi időt tölt a Forma-1-es projekttel Adrian Newey, a Red Bull tervezőzsenije, de a csapatfőnök szerint erősebbek, mint valaha.

Noha a 2022-es szabályváltozás jelentette kihívás remek motivációt jelentett neki, Adrian Newey-nak, a Red Bull sztártervezőjének már nem a Forma-1 teszi ki az egész életét. A 64 esztendős szakember évek óta más projekteken is dolgozik, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban úgy véli, ez egyáltalán nem tette gyengébbé őket, sőt.

„Az utóbbi néhány évben Adrian hátralépett a napi felelősségtől a Forma-1-ben, és megosztja az idejét a Red Bull Advanced Technologies és a Forma-1 között. Óriási a tudása, az utóbbi években pedig azt láttuk, ami fantasztikus, hogy a technikai csapat igazán jól belejött Pierre [Wache technikai igazgató] vezetésével Enrico [Balbo aerodinamikai főnökkel], Ben Waterhouse [teljesítményért felelős vezetővel] és Craig Skinner [főtervezővel]” – nyilatkozta Horner az Auto Motor und Sportnak.

Szürreális történet: 17 éve japán turistacsoport buktatta le a Red Bull csodafegyverét

Mióta Newey 2005-ben csatlakozott a McLarentől, hat egyéni és öt konstruktőri világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, de a hibrid-éra kissé visszavetette a lelkesedését, mert úgy érezte, hogy a gyenge Renault-motor miatt meg van kötve a kezük, és bármit csinálnak, nem lehetnek eléggé versenyképesek.

Ekkor Newey elkezdett olyan dolgokkal foglalkozni, mint a vitorlás Amerika-kupa, vagy az Aston Martin szupersportautója.

„Úgy vélem, a mostani a valaha volt legerősebb technikai csapatunk, ami lehetővé tette Adriannek, hogy elmenjen és dolgozzon a Valkyrie-projekten és most az RB17-en (a Red Bull saját szupersportkocsija – a szerk.) – mondta Horner. – Persze Adrian továbbra is itt van és számíthatunk rá, de nem minden nap. Talán az idejének az 50%-át teszi ki a Forma-1, hetente átlagosan néhány napot van bent az irodában. Amikor szükség van rá, a technikai munkacsoport rendelkezésére áll.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss