2024. április 27. 05:31

KezdőlapF1Nagy a titkolózás - ez lehet Alonso balesetet szenvedett csapattársának sérülése

Nagy a titkolózás – ez lehet Alonso balesetet szenvedett csapattársának sérülése

-

Továbbra is kérdéses, hogy az Aston Martin az eredeti pilótafelállásával tud-e részt venni a szezonnyitón.

A teljes F1-es paddock azt találgatja a bahreini teszten, hogy a nemrég biciklis balesetet szenvedett, és emiatt a teljes tesztet kihagyó Lance Stroll vissza fog-e térni a jövő heti szezonnyitóra, vagy helyettesíteni kell őt.

Az F1 TV kommentátorai a minap arról beszéltek, hogy bár sok esetben a csapatok megosztanak velük olyan információkat, amelyeket nem hozhatnak nyilvánosságra, ebben az esetben ez nincs így, és a csapat mindenki előtt titkolja Stroll valós állapotát.

Mike Krack csapatfőnök csak annyit erősített meg, hogy a kanadai pilóta a csuklóján sérült meg, de részleteket nem közölt. A paddockban viszont olyan pletykák kezdtek el terjedni a tesztelés alatt, hogy Stroll két csuklóját is eltörhette, Will Buxton, az F1 TV riportere szombaton pedig elmondta, hogy a 24 esztendős versenyzőt Dr. Xavier Mir, egy spanyol specialista kezeli, akihez a MotoGP-versenyzők is előszeretettel fordulnak, amikor minél rövidebb idő alatt össze kell foltozni őket.

Buxton információi szerint Stroll ma vagy holnap az Aston Martin szimulátorában fogja próbára tenni sérült kezét vagy kezeit, a csapat pedig napról napra követi az állapotát.

Az, hogy szombaton ismét fél napon át a tartalékpilóta Felipe Drugovich vezethette az AMR23-ast, inkább arra utal, hogy egyelőre nagyon is valós forgatókönyv, hogy Stroll nem lesz bevethető Bahreinben, és a tavalyi F2-es bajnoknak kell őt helyettesíteni.

Friss