2024. április 20. 03:38

KezdőlapF1Váratlan bejelentés: eldőlt, ki lesz Alonso csapattársa a Bahreini Nagydíjon

Váratlan bejelentés: eldőlt, ki lesz Alonso csapattársa a Bahreini Nagydíjon

-

Miután szinte mindenki arra számított, hogy a tartalékpilóta Felipe Drugovich fogja helyettesíteni a biciklibalesetet szenvedett Lance Strollt a Bahreini Nagydíjon, az Aston Martin bejelentette, hogy a teljes tesztelést kihagyó kanadai pilóta alkalmas a versenyzésre, és már a szezonnyitón rajthoz áll.

Az eredeti pilótafelállásával kezdi a szezont az Aston Martin F1-es istállója, miután a csapat a Bahreini Nagydíj hétvégéjének kezdete előtt egy nappal bejelentette, hogy a biciklibalesete miatt a teljes előszezoni tesztet kihagyó Lance Stroll felépült a csuklósérüléséből, és ott lesz a szezonnyitón.

Ezzel eldőlt, hogy Felipe Drugovich, a teszten kétszer fél napot köröző tartalékpilóta nem mutatkozhat be a hétvégén a száguldó cirkuszban.

Lance Stroll, Aston Martin
Fotó: Aston Martin

„Bosszantó volt, hogy nem lehettem ott a bahreini előszezoni tesztelésen, csalódott voltam, hogy ki kellett hagynom a három napot. Azonban figyelembe véve a csukósérülésemet, a csapat és én úgy éreztük, hogy a legjobb, ha a felépülésre koncentrálunk, hogy készen álljak erre a hétvégére és az előttünk álló hosszú szezonra” – idézi az Aston Martin közleménye Lance Strollt.

„Balszerencsés baleset volt. Leestem a biciklimről, amikor a kereke belement egy gödörbe, de hála istennek nem volt jelentős a sérülés, és egy sikeresen elvégzett kisebb műtét a jobb csuklómon nagyon gyorsan megoldotta a problémát. Azóta keményen dolgoztam a csapatommal, hogy kész legyek arra, hogy teljes értékű hétvégét teljesítsek.”

Stroll visszatérésének bizonyára Fernando Alonso is örül, a teszt után ugyanis elmondta, az ő alkalmazkodását is visszavetette a kanadai pilóta „fájó hiánya”.

Alonsót is komolyan hátráltatta csapattársa biciklis balesete


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss