2024. április 27. 07:21

KezdőlapF1Massa reagált Ecclestone szavaira - szerinte elperelhette volna Hamilton vb-címét

Massa reagált Ecclestone szavaira – szerinte elperelhette volna Hamilton vb-címét

-

Felipe Massa is megszólalt Bernie Ecclestone 2008-as szingapúri botránnyal kapcsolatos kijelentéseire, és arra is válaszolt, hogy most, az F1 korábbi vezérének szavai után megpróbálná-e jogi úton megváltoztatni a Lewis Hamilton első világbajnoki címét hozó idény végeredményét.

Bernie Ecclestone a napokban beismerte, hogy másként kellett volna cselekednie a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történtekkel kapcsolatban, és nem szabadott volna a sportág érdekeit szem előtt tartva a szőnyeg alá söpörnie, hogy a Renault-istálló és Nelson Piquet Jr. elcsalta a versenyt, hogy Fernando Alonso nyerhessen.

A Forma-1 egykori vezére szerint amennyiben így tesz, utólag semmissé kellett volna tenni a verseny eredményét, ami Felipe Massa világbajnoki címét eredményezi, hiszen a címet az utolsó futam utolsó körében elbukó brazil végül egyetlen ponttal maradt alul Lewis Hamiltonnal szemben.

Elcsalták Massa vb-címét, Hamiltonnak hatszoros világbajnoknak kellene lennie

„A mai napig sajnálom Massát. Megnyerte az utolsó futamot az otthonában, Sao Paulóban, és mindent jól csinált. Elcsaltak tőle egy megérdemelt világbajnoki címet, miközben Hamilton a világ összes szerencséjével nyerte meg az első címét. Ma már másképp intézném. Számomra ezért Michael Schumacher a mai napig az egyedüli rekordvilágbajnok, még akkor is, ha a statisztikák mást mutatnak” – jelentette ki Ecclestone.

Massát az Ecclestone-interjú után megkereste a Corriere della Sera, hogy a 41 esztendős brazil reagáljon az F1 korábbi ügyvezető igazgatójának kijelentéseire. Massa erre elmondta, hogy Ecclestone igencsak elkésett ezzel a beismeréssel, valamint felidézte, hogy ő megpróbálta utólag, jogi úton elérni, hogy világbajnok lehessen, de a Ferrari ügyvédei nem tudtak segíteni.

„Bernie-nek korábban kellett volna ezt mondania, nem most. De én mindig is azon a véleményen voltam, hogy elfogadhatatlan, ami történt. Beszéltem akkor róla a Ferrarival, és a csapat ügyvédeivel Maranellóban, ők pedig azt mondták, hogy nem tehetnek semmit. Nem volt esély a győzelemre. De mindig is úgy gondoltam, és ma is úgy gondolom, hogy amennyiben saját ügyvédeket bérelek fel, és előállnak az üggyel, más lett volna a végkifejlet” – jelentette ki Massa.

Szinte azonnal is lelepleződhetett volna az F1 egyik legnagyobb csalása

A Ferrari, a Williams és a Sauber egykori pilótájától erre megkérdezték, hogy most, hogy Ecclestone beismerte, amit beismert, bírósághoz fordul-e, mire ő így felelt: „Min változtatna ez számomra most? A dolgot azon nyomban meg kellett volna oldani a megfelelő igazságszolgáltatási eszközökkel, amikor felmerült. Más sportágakban bajnoki címeket vesznek el, amikor ilyesmi kiderül, úgyhogy a Forma-1-ben miért nem?”

Friss