2024. április 24. 05:24

KezdőlapF1Történelmi pillanat: a Magyar Nagydíj rekordja dőlt meg az F1 idei első...

Történelmi pillanat: a Magyar Nagydíj rekordja dőlt meg az F1 idei első időmérőjén

-

Nem sokáig volt érvényben a tavalyi Magyar Nagydíj időmérő edzésén született rekord.

Már az idei szezon elején, egészen pontosan az első időmérő edzésének első szakaszában megdőlt egy rekord. Ráadásul egy nem is olyan régi rekord, hiszen mióta 2006-ban bevezették a jelenlegi, három szakaszból álló időmérő edzést a Forma-1-ben, a 2022-es hungaroringi kvalifikáció Q1-e alakult a legszorosabban, azaz ekkor volt a legkisebb a különbség az első és az utolsó helyezett között.

Akkor az élen záró George Russellt és az utolsóként kieső Nicholas Latifit mindössze 1,196 másodperc választotta el egymástól, ám az idei Bahreini Nagydíj kvalifikációján a Q1-et nyerő Carlos Sainz mindössze 1,188 másodperccel verte Pierre Gasly-t, ami új rekord. És ez még ennél is kevesebb lehetett volna, ha Gasly-nak nem törlik az utolsó körét pályaszélesítés miatt, mert akkor Nyck de Vries lett volna az utolsó, aki 1,128 másodpercet kapott Sainztól.

Mindez azt bizonyítja, hogy a 2022-ben bevezetett új szabályok továbbra is remekül működnek, hiszen soha korábban nem volt ilyen szoros a verseny, ráadásul úgy tűnik, hogy az idén nemcsak a Red Bull-Ferrari-Mercedes hármas pilótái szólhatnak bele az élen zajló csatába, hanem csatlakozott hozzájuk a mindenki másnál nagyobbat előrelépő Aston Martin is.

Friss