2024. április 19. 06:52

KezdőlapF1Tényleg ez romlott el a Ferrarin? - Leclerc már a következő futamra...

Tényleg ez romlott el a Ferrarin? – Leclerc már a következő futamra büntetést kaphat

-

Charles Leclerc nagy valószínűséggel annak az erőforráselemnek a hibája miatt esett ki a Bahreini Nagydíjról, amit a rajt előtt elővigyázatosságból kicseréltek az autójában.

Már a Bahreini Nagydíj rajtja előtt elkezdtek gyülekezni a sötét fellegek a Ferrari fölött, hiszen Charles Leclerc autójában elővigyázatosságból vezérlőelektronikát és energiatárolót is cserélni kellett. A monacói pilóta azonban ennek ellenére nem tudott végigmenni az 57 körös versenyen, és a 40. körben leparkolta az SF-23-ast a pálya mellett.

A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint pedig egészen elképesztő módon az a vezérlőelektronika romolhatott el – vagy történhetett vele valami, amiért egyszerűen lekapcsolta a motort –, amit a verseny előtt cseréltek ki. Ez egyrészt abból a szempontból jó hír, hogy a belső égésű motornak semmi baja, másrészt abból a szempontból nagyon rossz, hogy a csere sem oldotta meg a problémát.

Franco Nugnes szakíró arról írt, hogy a V6-oas egyszerűen gyújtás nélkül maradt. Persze a probléma eredetéről semmit sem tudunk, így azt sem jelenthetjük ki, hogy a Ferrari Leclerc mindkét vezérlőelektronikáját dobhatja a kukába, de amennyiben igen, úgy a monacói pilóta már a soron következő futamot, a Szaúd-arábiai Nagydíjat büntetéssel fogja kezdeni, hiszen ebből az erőforráselemből csak kettőt lehet büntetlenül felhasználni a szezonban.

Amennyiben nem ennyire komoly a baj, a Ferrarinak akkor is orvosolnia kell valahogy a gondjait, hiszen katasztrófával érne fel egy újabb nullázás.

Így nyilatkozott Leclerc a bahreini kiesés után – nemcsak a Ferrari megbízhatóságával volt baja


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss