2024. április 19. 05:08

KezdőlapF1Hamilton a hazugságvizsgálón olyasmit mondott, ami miatt kezdhetnek aggódni a drukkerei?

Hamilton a hazugságvizsgálón olyasmit mondott, ami miatt kezdhetnek aggódni a drukkerei?

-

Állandó témát szolgáltat, hogy Lewis Hamilton meddig versenyezhet még a Forma-1-ben. A hétszeres világbajnok a Sky Sports műsorában tett egy kijelentést, ami alapján arra gondolhatunk, hogy már nem az F1 áll a fontossági listájának első helyén.

Ahogyan arról korábban is írtunk, Lewis Hamilton a Sky Sports műsorában hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, amely során Simon Lanzenby, a csatorna műsorvezetője kérdezgette őt. Az már többek között az előzetesből kiderült, hogy soha nem hazudott még Toto Wolffnak, a Mercedes csapatfőnökének (most az is, hogy versenymérnökének, Peter Bonningtonnak sem), valamint pisilt már az autóba futam közben.

A Bahreini Nagydíj előtt a csatorna aztán műsorra tűzte a teljes, közel 9 perces anyagot, amelyben számos, teljesen érdektelen információ mellett azért volt egy-két érdekes részlet. Kiderült például, hogy nem meglepő módon Hamiltonnak nem Fernando Alonso a kedvenc csapattársa, hanem Valtteri Bottas.

„Rengeteget szórakoztunk az évek alatt, és valódi bajtársiasság volt köztünk. Még akkor is, ha meg akart verni, tiszteltük egymást, és soha nem játszmáztunk egymással. Egyenesek voltunk, és együtt is utaztunk. Nagyon jó barátokká váltunk” – indokolta meg, hogy miért a finn pilótát kedvelte legjobban a csapattársai közül.

De kiderült továbbá az is, hogy Hamilton úgy tartja, utál nyilvánosan mutatkozni, és nem szereti, ha mindenki rá figyel. A hazugságvizsgáló azonban mindkét állításánál bejelzett, úgyhogy itt van némi ellentmondás (az elsőnél nem értette, a másodiknál már nevetett).

Ennél érdekesebb volt viszont, amikor a 38 esztendős sportolót arról kérdezték, hogy jobban élvezi-e, amikor szabadságon van, mint azt, amikor a Forma-1-ben versenyez. Erre a kérdésre ugyanis az a válasz jött, hogy „Igen, sokat szórakozom a szabadságom alatt.”

Lazenby rögtön ezután megkérdezte azt is, hogy „Meguntad kissé a Forma-1-et?”, mire Hamilton határozott nemmel felelt.

Hogy előbbi kijelentése azt mutatja-e, hogy a hétszeres világbajnoknak már nem az F1 áll az első helyen az életében, és kezdenek eltolódni a hangsúlyok az életében, persze csak ő tudja. Az mindenesetre biztos, hogy jelen állás szerint kisebb csoda kellene ahhoz, hogy az idei évben harcba szállhasson a világbajnoki címért, azaz egy újabb szezon telhet el úgy, hogy nem lesz esélye nyolcadszor is felülni az F1 trónjára.

Hogy a nehezebb időszak a visszavonulás felé tereli-e, és elkezdi egyre inkább úgy érezni, hogy az F1-en kívüli élet szórakoztatóbb a számára, majd kiderül, de ha így fog tenni, nem ő lenne az első.

A teljes hazugságvizsgálat alább tekinthető meg:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss