2024. április 24. 09:20

KezdőlapF1Ecclestone megdöbbentő kijelentése: halála után így kell búcsút venni a testétől

Ecclestone megdöbbentő kijelentése: halála után így kell búcsút venni a testétől

-

Bernie Ecclestone elárulta, feleségének már régen megmondta, hogy még a halálából is csináljon pénzt. A 92 éves üzletember azt is elmondta, hogy bár rendszeresen beszél az FIA elnökével, feleségének nem ad instrukciókat, hogy mit tegyen a szervezeten belül.

Bernie Ecclestone már a 93. életévében jár, de még mindig aktív életet él. Nemrég jelent meg a róla szóló nyolcrészes sorozat, a Lucky, amelyben a Forma-1 elmúlt évtizedeinek legfontosabb eseményei az ő szemszögéből láthatóak. Emellett rendszeresen megszólal a sportág ügyeit érintő kérdésekben, és kifejti adott esetben sarkos véleményét.

A brit üzletember nemrég a The Telegraph-nak adott interjút, amelyben sok más mellett szóba került, hogy mi lesz a halála után. Merthogy hiába tűnik korához képest nagyon is erőteljesnek, ilyenkor már elkerülhetetlen, hogy az ember az ilyen jellegű kérdésekkel is foglalkozzon. Ecclestone is törődött ezzel, amit valamennyire a sorozat is sugall, de az a tény még jobban, hogy saját búcsúztatásával kapcsolatban is intézkedett.

Bernie Ecclestone
Ecclestone még a saját halálából is pénzt csinálna (Fotó: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber/Red Bull Content Pool)

Mint kiderült, Ecclestone nagyon egyszerű és lecsupaszított gyászszertartást szeretne, Vélhetően nem akar semmilyen érzelgősséget, ha már ebben korábban sem volt része. „Kár, hogy nem tesznek ilyesmit, amikor az emberek még élnek.” Ecclestone az F1 vezéreként nagyon jól menő üzletet csinált a sportágból, ám ennek árnyoldalaként sokan pénzéhesnek tartották, illetve tartják. Nos, a brit üzletember most is tanúbizonyságot tett üzleti érzékéről, hiszen feleségre, Fabiana Ecclestone lelkére kötötte, hogy a halálából is sajtoljon ki valamennyit.

„Amikor elmegyek, akkor elmegyek – jelentette ki. – Már rég megmondtam Fabianának, hogy »amikor eltűnök, vegyél egy szép kartondobozt, és tegyél bele engem, tegyél a hamvasztókemencébe! Előtte viszont írd rá a dobozra, hogy DHL, és szerezz egy kis reklámpénzt! Ezt így kell csinálni.«” Az interjút készítő Oliver Brown ezen a ponton hozzátette, hogy beszélgetőpartnerének szeme ekkor ismét felcsillant.

Fabiana Ecclestone egyébként 2021 decembere óta az FIA elnökségének tagja, hiszen a szervezet alelnökeként, illetve a dél-amerikai régió igazgatójaként dolgozik. Akkoriban sokan azt gondolták, hogy férje így akart befolyást szerezni magának a szövetségben, de állítása szerint ez nincs így. „[Rendszeresen] beszélek az elnökkel, Mohammed [bin Szulajmmal] – árulta el. – Ő hív engem különböző ügyekben. Fabianának nem mondom meg, hogy mit tegyen.”

Friss