2024. április 20. 11:09

KezdőlapF1Räikkönen mellett egy másik F1-es világbajnok is újra versenyez márciusban

Räikkönen mellett egy másik F1-es világbajnok is újra versenyez márciusban

-

Kimi Räikkönen után Jenson Button is bejelentette, hogy bemutatkozik a NASCAR-ban. A két Forma-1-es világbajnok hamarosan egymás ellen fog versenyezni, de a brit pilóta még két másik futamon is ott lesz.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Kimi Räikkönen március utolsó hétvégéjén elindul a NASCAR austini futamán. Pénteken azonban kiderült, hogy nem ő lesz az egyetlen korábbi F1-es versenyző a mezőnyben, sőt, még csak nem is az egyetlen Forma-1-es világbajnok. Jenson Button ugyanis szintén részt vesz a Circuit of the Americas (COTA) versenypályán rendezett viadalon.

Ismét versenyezni fog Kimi Räikkönen

A két veterán 43 éves veterán ennélfogva ismét egymás ellen versenyezhet, de a brit pilótának nem ez lesz az egyetlen jelenése a sorozatban. Július 2-án Chicagóban, augusztus 13-án pedig Indianapolisban fog versenyezni. A mezőny tagjai mindhárom alkalommal normál vonalvezetésű aszfaltcsíkon fognak megküzdeni egymással. A brit versenyző a Rick Ware Racing 15-ös számú Ford Mustangját fogja vezetni.

 

Button 2016-ban vonult vissza a Forma-1-től, bár a következő Monacói Nagydíjra még beugrott a McLarenhez. Ezt követően a Super GT-ben és a WEC-ben, illetve utóbbi keretében a Le Mans-i 24 órás viadalon indult, majd két forduló erejéig a DTM-ben is kipróbálta magát. Az elmúlt három évben viszont csak egy-egy alkalomra ült a volán mögé, legutóbb a Nitro Rallycrossban versenyzett.

„Soha nem szűntem meg versenyzőnek lenni – kezdte Button a Twitter-oldalára feltöltött videóban. – A kezdetektől fogva benne van a DNS-emben, ez az egyetlen dolog, amely képes fenntartani a figyelmemet. Mindig is versenyezni és versengeni akartam. Attól a pillanattól fogva, hogy beültem az első gokartomba, a felgumizott pálya az, ahol otthon éreztem magam. A zaj, a vibrálás, a sebesség érzete. Nem számít, mit vezetek, amíg versenyezhetek.”

„Számos kategóriában vezettem a legmagasabb szinten, és a versenyzés nagyszerű élményeket adott nekem. Ötven dobogós helyezés a Forma-1-ben, tizenöt futamgyőzelem és egy világbajnoki cím. Mit kell még bizonyítanom? Azonban, ahogyan bármelyik versenyző, az ember nyughatatlan. Elkezdtem kérdezgetni magamat, hogy mi az, ami még kimaradt a motorsport legmagasabb szintjén. Ez a NASCAR.”

„A Mobil 1 segítségével egy új kihívást kergetek. COTA, Chicago, Indy: egy, a Cup [Seriesben szereplő] autóba fogok beülni. Nem csak azért, hogy élvezzem az autózást, nem csupán a számok miatt vagyok itt: azért vagyok itt, hogy versenyképes legyek, és egy kicsit szórakozzak. A versenyzés nem csak egy munka, a versengés szeretete miatt versenyzünk. Azért versenyzünk, mert mindig van valami, amit be akarunk bizonyítani magunknak. Nem számít, hogy az ember mennyire volt sikeres a múltban, mindig akar valami elérhetetlennek tűnőt. Itt vagyok az új kihívás miatt. Minden tiszteletem a pilótáké és a sportágé. Felfogtam, hogy ez nagyon más képességeket igényel, de hajrá, NASCAR!”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss