2024. április 20. 14:35

KezdőlapF1Hamilton csapatot válthat, ha a Mercedesnél nem javul a helyzet?

Hamilton csapatot válthat, ha a Mercedesnél nem javul a helyzet?

-

A Sky Sports műsorvezetője nem zárja ki, hogy Lewis Hamilton év végén távozik a Mercedestől. Simon Lazenby szerint azonban a hétszeres világbajnok ez esetben nem feltétlenül a visszavonulás mellett dönt, hanem a Ferrarihoz igazolhat.

Borzalmasan indult a Mercedes szezonja, hiszen a Bahreini Nagydíj alapján mindössze a negyedikek az erősorrendben, miután a Red Bull és a Ferrari mellett a jelek szerint az Aston Martin is megelőzi őket. Bár az érintettek bíznak benne, hogy az idény során javulni fog a helyzet, az semmiképpen sem biztató jel, hogy Toto Wolff csapatfőnök koncepcióváltást sürgetett, míg George Russell kijelentette, hogy a bikások az összes futamot megnyerhetik.

Felmerülhet a kérdés, hogy mindez milyen hatással lesz Lewis Hamilton jövőjére. A hétszeres világbajnok és az osztrák üzletember is hangsúlyozta, hogy előbb-utóbb alá fogják írni a szerződéshosszabbítást, de ez egyelőre még nem történt meg. A szezonrajt előtt két korábbi világbajnok, Damon Hill és Jenson Button is pont azt fejtegette, hogy honfitársuk rossz teljesítmény esetén év végén akár vissza is vonulhat.

Balhé a Mercedesnél – Wolff bizalma megrendülhetett, Hamilton dühös

Nos, a Bahreinben látottak aligha hozták közelebb a folytatás esetleges bejelentésének időpontját, sőt, Hamilton szokásával ellentétben keményebb kritikát is megfogalmazott, elsősorban a mérnökök felé. A Sky Sports podcastjában ugyancsak szóba került a brit versenyző jövője, ám a jelenlévők egy harmadik lehetőséget is felvetettek: az átigazolást. Elsőként az idén remeklő Aston Martin került szóba, de ezt Karun Chandhok a maga részéről kizárta. „Nem hiszem, hogy ez megtörténik – jelentette ki az indiai expilóta, aki korábban maga is versenyzett az F1-ben. – Azt mondod Lawrence [Strollnak, az Aston Martint birtokló konzorcium többségi tulajdonosának], hogy rúgja ki a fiát [Lance-t]? Sok szerencsét hozzá!”

A csatorna műsorvezetőjeként tevékenykedő Simon Lazenby azonban más állásponton van. Ő egy olyan forgatókönyvet vetett fel, amely kétségtelenül óriási szenzáció lenne, ha megvalósulna. Már korábban is többször felvetődött, legutóbb 2020-ban, a koronavírus-járvány alatti kényszerszünet elején került szóba: a Ferrari. A brit televíziós személyiség meg is indokolta, hogy miért tartja elképzelhetőnek ezt a szcenáriót.

„Nem, nem az Astonhoz [menne], de a Ferrarihoz történő átigazolást nem lehet kizárni, ha [a Mercedes] ilyen állapotban marad – jelentette ki. – Annyira elszántan akarja azt a nyolcadik világbajnoki címet, és hátha a Ferrarinak sikerül a Red Bull nyomában maradnia, és ők lesznek a legközelebb hozzájuk. Még nem írta alá a szerződését. Mindenképpen megvárja, hogy milyen érzés vezetni az idei autót.”

Persze mindez még csak a pletyka szintjét sem éri el, hiszen nem sajtóértesülésekről van szó, pusztán véleményről. Ráadásul Lazenby sem állítja azt, hogy ennek túlságosan nagy lenne a valószínűsége. „Úgy gondolom, hogy Totóval és a csapattal megmaradt a nagyszerű kapcsolat, csak nem hiszem, hogy a pilóták esetében valaha is ki lehet zárni a Ferrarihoz történő átigazolást, mert ez az álmuk, és ezt ő is mondta korábban” – magyarázta.

Lewis Hamilton, Mercedes, Bahrein, teszt
Hamilton eligazolhat a Mercedestől? (Fotó: Stephen Reuss)

A szintén a brit csatorna munkatársaként dolgozó Naomi Schiff azonban egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy Hamilton ennyire a pályafutása végéhez közeledve más csapathoz fog szerződni. „Szerintem Lewis inkább a Ferrarihoz menne, de nem hiszem, hogy elhagyja a Mercedest – jelentette ki. – Ő nagyon is csapatjátékos. Szerintem azt is mondta, hogy azt akarja, hogy ott legyen öröksége, és a csapat része szeretne lenni, ahogyan Niki [Lauda] is az volt. Nem hiszem, hogy az utolsó pillanatban távozna ennyi, az istállónál töltött év után.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss