2024. április 23. 10:22

KezdőlapF1F1-es pilótának hitte magát egy őrült, felborult a monacói hajtűben (videó)

F1-es pilótának hitte magát egy őrült, felborult a monacói hajtűben (videó)

-

Baleset történt az F1-es versenynaptár leglassabb kanyarjában, a monacói hajtűben, ahol egy forgalmi engedély nélküli autó felborult. A felelőtlenül közlekedő sofőr könnyen tragédiát okozhatott volna, de a pollerek megmentették a közelben lévő gyalogosokat.

Monaco a Forma-1-es szezon alighanem leghíresebb pályája. Mivel utcai helyszínről van szó, amikor nincs ott futam, akkor természetesen a közúti forgalom használja. Így történt ez a mostani hétvégén is, ám akadt, aki túlságosan is optimista volt a saját, illetve az autója képességeit illetően, és nem rajta múlott, hogy nem okozott tragédiát.

A videók tanúsága szerint a balesetet egy Citroën Amival okozták. A kétajtós autó mindössze 2,41 méter hosszú, 1,39 méter széles és 1,52 méter magas, hasmagassága pedig csupán 130 milliméter. Az esetet megosztó egyik Twitter-csatorna tájékoztatása szerint a kocsinak nem is szabadott volna ott lennie, ugyanis nem rendelkezett forgalmi engedéllyel.

Azonban ott volt, és kétszer is megpróbálta bevenni a híres hajtűkanyart, amely versenyhétvégéken Grand Hotel néven található meg a pályarajzon, de sokan Fairmontként vagy még inkább Loewsként ismerik. Ez a versenynaptár leglassabb kanyarja, még az egyébként óriási kanyarsebességgel rendelkező Forma-1-es autók is csak 48 km/h-val veszik be.

A sofőr először a versenypálya vonalvezetéséhez képest visszafelé kísérelte meg bevenni a kanyart, tehát jobbra fordult be az emelkedőn. Ez még sikerült neki, de a gumicsikorgás már ekkor is hallható volt. Ezt követően azonban a másik irányban közlekedett, és a lejtő már kibabrált vele: a túl nagy tempó miatt az autó bal oldala elemelkedett az aszfalttól, és a kocsi felborult.

A környéken lévő gyalogosoknak óriási szerencséjük volt, mert a kocsi egy forgalomterelő pollernek csapódott, így nem nem esett bajuk. Hogy a sofőr megúszta-e sérülések nélkül a felelőtlenségét, arról nincs információ, de mivel a sebesség még így sem volt annyira magas, és az autó tetejének a hátulja érte el az oszlopot, így megvan rá az esély, hogy ő is sértetlenül szállt ki.

A Monacói Nagydíj hétvégéjét két és fél hónap múlva, május 26-a és 28-a között rendezik meg a versenynaptár hetedik fordulójaként. A szervezők tavaly szakítottak a hagyományokkal, és az első két szabadedzést nem csütörtökön, hanem a többi hétvégéhez hasonlóan pénteken rendezték meg, ez az idei évben is így lesz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss