2024. április 19. 19:19

KezdőlapF1Történelmet írt a legendás Ferrari-főnök élettársa az Oscar-gálán

Történelmet írt a legendás Ferrari-főnök élettársa az Oscar-gálán

-

Jean Todtnak, a Ferrari egykori csapatfőnökének, illetve az FIA előző elnökének élettársa nyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat az Oscar-gálán. Michelle Yeoh ezzel történelmet írt, ugyanis ő az első ázsiai nő, aki megkapta ezt az elismerést.

Magyar idő szerint hétfő éjszaka rendezték az idei Oscar-gálát, amelyen a filmipar előző évének legjobb teljesítményeit díjazták. Az eseménynek általában csak akkor van autósportos kötődése, ha valamelyik valamilyen formában bekerül a jelöltek közé, mint például a 2019-ben megjelent ’Az aszfalt királyai’, amely a Ford Le Mans-i győzelemig vezető útját mutatja be.

Idén azonban más miatt marad emlékezetes a rendezvény az autósport, illetve a Forma-1 szempontjából. A legjobb női főszereplőnek járó díjat Michelle Yeoh kapta, aki Jean Todttal, a Ferrari legendás csapatfőnökével, illetve az FIA előző elnökével alkot egy párt. A 60 éves színész a ’Minden, mindenhol, mindenkor’ című filmben nyújtott alakításáért részesült az elismerésben.

Ezzel ráadásul történelmet írt, ugyanis a malajziai színész az első ázsiai nő, akinek odaadták az egyik legrangosabb díjat. A jelöltek listáján rajta kívül egyébként Ana de Armas (Szöszi), Cate Blanchett (Tár), Michelle Williams (A Fabelman család) és Andrea Riseborough (Lo Leslie) szerepelt, vagyis őket utasította maga mögé a döntéshozók szerint.

A gálán Todt is megjelent vele, és természetesen az ilyenkor szokásos fotó is elkészült. A francia szakember a közösségi médiában gratulált is partnerének. „A mérhetetlen boldogság pillanata! – kezdte Twitter-bejegyzését. – Micsoda utazás! Nagyon büszke vagyok Michelle-re, aki megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.”

Todt és a nála több mint 16 évvel fiatalabb Yeoh 2004 óta alkotnak egy párt. A francia szakember ekkor még bőven a Ferrari csapatfőnökeként tevékenykedett, és a legenda szerint első találkozásuk Michael Schumachernek köszönhető. A mai napig jó viszonyt ápolnak a hétszeres világbajnok családjával, olyannyira, hogy a 73 éves sportdiplomata azon kevesek közé tartozik, aki rendszeresen látogathatja a német legendát.

Érdekesség, hogy párkapcsolatuk kezdete után már nagyon hamar, 2005-ben eljegyezték egymást, de az esküvőre azóta sem került sor. Yeoh-ról még az is ismert tény, hogy nem vezet autót, ami annak tudatában kicsit ironikus, hogy élettársa az autósportban ért el nagy sikereket, majd 12 évig ő volt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss