2024. március 29. 16:00

KezdőlapF1Hamilton lenne az új Newey? - ránézésre megmondta, hogy nem lesz jó...

Hamilton lenne az új Newey? – ránézésre megmondta, hogy nem lesz jó az idei Mercedes

-

Lewis Hamilton kitart amellett, hogy ő már előre látta, hogy nem lett jó az idei Mercedes. A hétszeres világbajnok úgy véli, el kell kezdeniük bölcs döntéseket hozni.

Max Verstappent kivéve (a címvédő gyomorrontásból lábadozik, ezért kihagyta a csütörtöki sajtónapot) szokás szerint a média rendelkezésére álltak a mezőny tagjai csütörtökön, ezúttal a Szaúd-arábiai Nagydíj sajtónapján, így Lewis Hamiltontól megtudhattuk, hogy ő már az idei autó, a W14-es megpillantásakor tudta, hogy rossz úton járnak.

A hétszeres világbajnok ezt arra alapozta, hogy a 2023-as Mercedes továbbra is kitartott a 2022-ben egyedül a brackley-i istálló által követett koncepció mellett, és elődjéhez hasonlóan minimális méretűek az oldalszekrényei.

Balhé a Mercedesnél – Wolff bizalma megrendülhetett, Hamilton dühös

„A csapat azt mondta, hogy valószínűleg nem leszünk egyből az élen, de nagyjából ott leszünk, úgyhogy nyilván kisebb sokként ért, hogy nem ez a helyzet – nyilatkozta a 38 esztendős pilóta a Szaúd-arábiai Nagydíj csütörtöki FIA-sajtótájékoztatóján, majd rátért az idei konstrukcióra. – Már akkor tudtam, hogy nem vagyunk jó helyzetben, amikor először láttam az autót, mert továbbra is annyira máshogy nézett ki az ellenfeleink autóinál. Mindig idegtépő pillanat [amikor először megpillantjuk a kocsit], de jól nézett ki. Nyilván szép a színe, de őszintén nem érdekel, hogy milyen színű, amíg gyors. Remélhetőleg előbb-utóbb győztes autóvá faragjuk.”

Hamiltonon a bahreini szezonnyitó után érezhető volt a frusztráció, hiszen kijelentette, hogy a Mercedesnél nem hallgattak rá, amikor előre szólt, hogy nem jó ötlet kitartani a tavalyi koncepció mellett. Amikor a csütörtöki sajtótájékoztatón erről kérdezték, a hétszeres világbajnok elismerte, hogy nem volt bölcs dolog ezt mondania.

„Visszatekintve, nem ez volt a legjobb szóhasználat. Természetesen vannak időszakok, amikor nem értesz egyet bizonyos csapattagokkal. A fontos, hogy továbbra is kommunikáljunk és tartsunk össze. Továbbra is 100%-ig hiszek ebben a csapatban, ez a családom, régóta vagyok itt, ezért nem tervezem, hogy máshová megyek” – válaszolta.

Hamilton csapatot válthat, ha a Mercedesnél nem javul a helyzet?

Azt ugyanakkor szorgalmazza, hogy tereljék a helyes irányba az istálló szekerét, és válasszanak egy olyan fejlesztési irányt, amellyel idővel felzárkózhatnak a Red Bullra, még ha ez nem is egyhamar fog megtörténni.

„A puding próbája az evés. Láttuk, hogy hol állunk a teljesítmény terén, és hogy mások hogyan sajtolják ki azt, úgyhogy most el kell kezdenünk bölcs döntéseket hozni, és néhány nagy döntést véghezvinni, hogy csökkentsük a különbséget [a Red Bullhoz képest]. Az idén valószínűleg meglógnak a bajnoki címmel, hacsak a Ferrari nem tudja megállítani őket. Meglátjuk.”

„De mint mondtam, az év egy pontján remélhetőleg csökkenthetjük a különbséget. Valószínűleg ez már túl késő lesz ahhoz, hogy harcoljunk a világbajnoki címért, de remélhetőleg így is változást érhetünk el.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss