2024. április 25. 09:27

KezdőlapF1Vegas-i csillogás vagy a Hungaroring? - Van, amiben az F1-es Magyar Nagydíj...

Vegas-i csillogás vagy a Hungaroring? – Van, amiben az F1-es Magyar Nagydíj verhetetlen

-

A Forma-1-es Magyar Nagydíj közkedvelt helyszín a versenyekre kilátogató szurkolók körében, de nem csak a futam történelme, a rendkívül jól belátható pálya, vagy a rendre izgalmas események miatt vonzó a Hungaroring.

A Forma-1 utóbbi években tapasztalt hatalmas népszerűség-növekedése remekül tetten érhető a helyszíni nézőszámokon és azon is, hogy a rajongók rendre elkapkodják a belépőjegyeket. Így szokott ez lenni a Magyar Nagydíj esetében is, amelynek 2023-as kiírására már tavaly decemberben elfogytak a vasárnapi belépőjegyek, és január végén a szombati, illetve a pénteki napra is már csak korlátozott számban voltak kaphatók.

Nagy siker kapujában áll a Magyar Nagydíj

A vasárnapi belépők mellett a háromnapos, azaz a teljes versenyhétvégére érvényes jegyek is mind gazdára találtak már, ami nem csoda, hiszen az F1Destinations kutatása alapján az idei 23 versenyhétvége közül a Magyar Nagydíjra lehet a legolcsóbban bebocsátást nyerni az esemény teljes időtartamára.

A mogyoródi dombok között zajló versenyhétvégére átlagosan (az eltérő tribünökre, illetve állóhelyre más-más összegbe kerül a jegy) 184 dollárért, jelenlegi árfolyamon 68 ezer forintért lehet kilátogatni (a három napra szóló állójegy felnőtteknek 99 euróba került, amíg lehetett kapni), ami a 23 idei versenyhelyszín közül a legolcsóbb.

A lista másik végén az idén debütáló Las Vegas-i Nagydíj szerepel, ahová átlagosan 1667 dollár, azaz 620 ezer forint egy háromnapos jegy. A második helyen a Miami Nagydíj áll 1113 dollárral, míg a harmadik helyet Mexikó foglalja el 688 dollárral.

A legdrágább európai helyszín természetesen Monaco lett 677 dollárral (250 ezer forint), de a hatodik helyen álló Brit Nagydíj is borsos árakat számol fel a háromnapos belépőért.

A Magyar Nagydíjjal olyannyira nem tud senki versenyezni ezen a téren, hogy a második legolcsóbb európai futamra, az Osztrák Nagydíjra is átlagosan 313 euró egy hétvégi jegy, de például Monzába, az Olasz Nagydíjra közel kétszer ennyibe (350 euró) kerül.

Az átlagos három napos belépőjegy-árak az idei versenyekre (mivel a 2023-as Japán Nagydíj jegyárusítása még nem kezdődött el, ott 2022-es árakkal számoltak, az Ausztrál Nagydíj pedig a már csütörtökön kezdődő betétfutamok miatt négy napos belépőt árusít):

 

Noha a Magyar Nagydíj nemcsak a relatíve olcsó belépői miatt közkedvelt a szurkolók körében, hanem a pálya hangulata és fekvése is azzá teszi, más téren azért van mit pótolnia a Hungaroringnek, hiszen évek óta esedékes a kiszolgáló létesítmények és lelátók felújítása. A Magyar Nagydíjnak jelenleg 2027-ig van szerződése, de opciós joggal bír a 2037-ig történő hosszabbításra. Amennyiben ezt sikerül tető alá hozni, a Hungaroring Sport Zrt-nek 2025-ig kell befejeznie a FOM által megkövetelt modernizációt.

Friss