2024. március 29. 11:13

KezdőlapF1A Red Bull főnöke nem fog bocsánatot kérni, és állítja: „nem csaltunk"

A Red Bull főnöke nem fog bocsánatot kérni, és állítja: „nem csaltunk”

-

Christian Horner, a Red Bull F1-es istállójának csapatfőnöke arról, miért nem szárnyal a népszerűségük Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy ott van a székhelyük, és alkalmazottaik 85%-a brit.

Noha az elmúlt két évben világbajnok lett, és a jelenlegi mezőny egyik legjobbja is ott versenyez, a Red Bull népszerűsége finoman fogalmazva sem szárnyal Nagy-Britanniában. Ennek oka természetesen az utóbbi évek történéseiben keresendő. 2021-ben az energiaitalosok vitatott körülmények között nyerték meg a világbajnoki címet és győzték le Lewis Hamiltont, majd tavaly, amikor dominálták az évet, kiderült róluk, hogy túllépték a 2021-es költségplafont, ami sokak szemében egyenlő a csalással.

„Mind a véredet akarják, meg akarnak ba***i” – hangzott el a tavalyi év F1-es botránya kapcsán

Az istálló népszerűtlensége alighanem a Red Bull és különösen Christian Horner kommunikációjának is köszönhető, hiszen a csapatfőnök a vitás esetekben mindig szenvedélyesen kiáll a csapata mellett, ami ugyancsak megosztja a nem nekik szurkoló drukkereket.

Ezzel a 49 esztendős szakember is tisztában van, de nem tervez változtatni, miközben továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy tavaly nem csaltak a költségplafon-túllépéssel.

„Az átlagos Lewis-drukkernek valószínűleg én valamiféle antikrisztus vagyok, de nem fogok bocsánatot kérni, amiért kiállok a csapatom mellett. Védelmezem őket, és ami a szívemen, az a számon – nyilatkozta a Telegraph-nak. – Tudom, hogy nem csaltunk, 100 százalékig biztos vagyok ebben. És azt is gondolom, hogy az emberek elfelejtik, hogy a Red Bull Racing elképesztő sikertörténet ennek az országnak is. Természetesen osztrák tulajdonban vagyunk, és büszkék vagyunk erre, de Nagy-Britanniában van a székhelyünk brit csapatfőnökkel és a munkaerőnk 85 százaléka is brit.”

Geri Horner, Christian Horner, Monacói Nagydíj
Felesége segít neki megbirkózni a nyomással  Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Horner azt is tudja, hogy a sikereik sem feltétlenül teszik őket népszerűvé, de feleségének köszönhetően megtanulta, hogy ne vegye magára a kritikákat.

„A leggyorsabb módja népszerűtlennél válni az F1-ben az, ha rendszeresen nyerünk. Végső soron boldog vagyok azzal, aki vagyok, és a családdal, amim van. Ha az ember minden kritikára odafigyel, nagyon bizonytalanná válhat. Ez volt az egyik dolog, amit Geri [Horner, a feleségem] tanácsolt nekem. Azt mondta, hogy »Ne!«.”

„Amit tudok a férjemről, hogy jó ember, őszinte ember, aki mélyen törődik a csapatával és a sporttal. Nagyon egyenes fickó, és ízig-vérig versenyző” – jelentette ki az egykori Spice Girl.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss