2024. április 26. 10:10

KezdőlapF1Hajszálon múlt, hogy Ocon lemásolja Schumachert, és rommá törje az autóját (videó)

Hajszálon múlt, hogy Ocon lemásolja Schumachert, és rommá törje az autóját (videó)

-

Nem sokon múlt, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj harmadik szabadedzését hatalmas baleset miatt kelljen félbeszakítani, Esteban Ocon ugyanis kis híján ugyanott csúszott ki, ahol a tavalyi időmérőn Mick Schumacher rommá törte a Haast.

A dzsiddai pályán számos biztonsági módosítást hajtottak végre az idei szezonra, de ettől még ez maradt a szezon második legtempósabb helyszíne és leggyorsabb utcai pályája, amely tele van tempós kanyarral. Az egyik ilyen forduló a tízes, amelyben ráadásul egy legkevésbé sem megbocsátó kerékvető található a kijáraton. Ez a kerékvető tréfálta meg tavaly Mick Schumachert, aki hajszállal átlépte a határt, a „jutalma” pedig az lett, hogy a kerékvető a falba katapultálta az autóját.

Schumacher bukása:

Schumacher karrierjére nagyon rossz hatással volt az eset (ami miatt nem mellesleg ki kellett hagynia a másnapi versenyt, mert a csapat úgy döntött, hogy túl rizikós lenne részt vennie), hiszen a Haasnál nem nézték jó szemmel, hogy átszámolva több százmillió forintos kárt csinált.

Hasonló költségekbe verte volna a csapatát Esteban Ocon is, aki az idei szaúdi versenyhétvége harmadik szabadedzésén csúszott meg az egyik gyorskörén a tízes kanyar kijárati kerékvetőjén, és csak a reflexeinek köszönheti, hogy nem járt ugyanúgy, mint Schumacher, hiszen, amennyiben nem tudja megfogni az Alpine-t, ugyanabba a falba csapódott volna, mint barátja egy évvel ezelőtt.

Valamennyit enyhíthetett volna a becsapódáson, hogy Schumacher balesete miatt az idei évre Tecpro-védőfalat helyeztek el oda, ahol tavaly a Haas még a betonfallal találkozott, de így is jelentős lett volna az anyagi kár, és a baleset nagy valószínűséggel meggátolta volna Ocont, hogy részt vegyen a magyar idő szerint 18 órakor kezdődő időmérőn.

Ocon mentése:

 

Friss