2024. március 28. 20:55

KezdőlapF1Tudta?: Michael Schumacher nem a 2012-es Brazil Nagydíjon vezetett utoljára F1-es autót

Tudta?: Michael Schumacher nem a 2012-es Brazil Nagydíjon vezetett utoljára F1-es autót

-

Michael Schumacher köre után tíz évvel ismét F1-es autó fog végigszáguldani a világ legveszélyesebb pályáján.

Mióta Niki Lauda 1976-os, kis híján tragédiába torkolló balesetét követően az F1 örökre elhagyta a legendás Nürburgring Nordschleifét, mindössze két alkalommal láthattunk Forma-1-es autót a Zöld Pokolban. Előbb Nick Heidfeld bemutatózott ott 2007-ben egy 2006-os BMW-Sauberrel (ez az F1 visszatérését is jelentette egyben a retteget helyszínre), majd Michael Schumacher tette meg ugyanezt 2013 májusában, természetesen egy Mercedes volánja mögött.

Ilyen őrült tempóra lett volna képes Schumacher leggyorsabb Ferrarija slick gumikon (videó)

A hétszeres világbajnok fél évvel azelőtt, a 2012-es szezont lezáró Brazil Nagydíjon akasztotta végleg szögre a sisakját, és sokan úgy emlékeznek az interlagosi futamra, mint Schumacher utolsó szereplésére F1-es autóban. A 2013 decemberében az életét megváltoztató síbalesetet szenvedett német klasszis azonban még 44 évesen is megtett 25 km-t egy F1-es kocsiban, egészen pontosan a 2011-ben általa is használt Mercedes W02-esben, amikor bemutatókört ment az az évi nürburgringi 24 órás előtt.

Schumacher természetesen nem hajtotta meg a demogumikkal szerelt V8-as torpedót, hiszen nem is ez volt az esemény célja, és a pálya sem kimondottan kompatibilis egy F1-es autóval, de a hét hónappal későbbi balesete miatt ez az esemény így is történelmi lett, hiszen azt nagy bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy a hétszeres világbajnok már bemutatókon sem fog soha F1-es autót vezetni.

Schumacher köre kívülről és fedélzeti kamerából:

Most a Red Bull a soros

Schumacher bemutatója óta már 10 év eltelt, ezidő alatt pedig senki sem hajtott fel F1-es géppel a Norsdschleiféra. De már nem kell sokat várni, hogy valaki ezt újra megtegye, a Red Bull ugyanis bejelentette, hogy az idén szeptember 10-én, a nürburgringi 12 órás előtt F1-es bemutatót tart a pályán.

Részleteket még nem közöltek, de alighanem a bemutatókra rendszeresen használt, 2011-es Red Bull RB7-est engedik majd rá a több mint 20 km-s aszfaltcsíkra, és az is valószínűsíthető, hogy az autót a kimondottan ilyen eseményekre igazolt Daniel Ricciardo fogja vezetni, de az sem kizárt, hogy David Coulthard, vagy Liam Lawson huppan majd bele Sebastian Vettel világbajnok gépébe.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss