2024. április 19. 23:49

KezdőlapF1Räikkönen fiának keresztapja lehetett a tégla a Ferrarinál

Räikkönen fiának keresztapja lehetett a tégla a Ferrarinál

-

Az utóbbi időben az olasz sajtó számos belső információra szert tett a Ferrariról, az Eurosport France pedig most arról ír, hogy a csapat egyik legendás alakja lehetett az egyik olyan személy, aki kiszivárogtatta ezeket.

Korábban beszámoltunk róla, hogy távozott a Ferraritól Gino Rosato. Az 51 esztendős kanadai egy öt éves periódust leszámítva – amikor a Lotus Group alelnöke volt – 1991-től 2023-ig volt a Scuderia tagja és egyik arca, mert bár nem volt mérnök, amolyan mindenesként rendszeresen ott volt a versenyeken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gino Rosato (@gino_rosato)

Rosato Michael Schumacherrel

A Schumacher-korszakban a tévénézők főként arról emlékezhetnek rá, hogy a pódiumceremóniák során rendszeresen ő vigyázott a német pilóta és/vagy csapattársának bukósisakjára, miközben a szerelőkkel és más csapattagokkal együtt ünnepelt a dobogó alatt, de a 2008-as Brazil Nagydíjon azzal is híressé vált, hogy a Massa-családdal együtt hatalmas ünneplésbe kezdett, amikor Felipe Massa átszelte a célvonalat, hogy aztán arcára fagyjon a mosoly.

Rosato ezen kívül arról is ismert, hogy a finn pilóta ferraris évei során olyan szoros barátság alakult ki köztük, hogy ő lett Räikkönen fiának, Robin Räikkönennek a keresztapja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gino Rosato (@gino_rosato)

Rosato Kimi és Robin Räikkönen társaságában 

Nos, Rosato a hírek szerint azért hagyta el három évtized után az olasz istállót, mert nem értett egyet azzal, amerre a jelenlegi vezetés, azaz John Elkann elnök és Benedetto Vigna vezérigazgató alatt tart a csapat, az Eurosport France pedig most megszellőztette, hogy ő lehetett az egyik tégla a csapatban, azaz olyan személy, aki rendszeresen szivárogtatott a sajtónak a Ferrari belső problémáiról és titkairól.

Rosato hivatalosan PR-menedzserként dolgozott a maranellói istállónál, de a valóságban soha nem töltötte be ezt a szerepet, és egyfajta misztikum lengte körül a személyiségét, hiszen a kívülállóknak nem volt világos, hogy mit is csinál valójában.

Embed from Getty Images

Rosato 2022-ben 

Az Eurosport France szerint ugyanakkor nem Rosato az egyetlen szivárogtató, és akár még most is dolgozhat olyan a csapatban, aki rendszeresen szivárogtat. Az Auto Motor und Sport pedig azt írta: „A Ferrarinak nagy problémája van. Valaki olyan információkat szivárogtat, mint például a mérnökök szerződésének részletei. Enrico Cardile [kasztniért felelős technikai igazgató] szerződését egyes alkalmazottak árulták el a sajtónak. Nem akarunk odáig menni, hogy kijelentsük, tégla van a Ferrarinál, de valakinek vagy egy csoportnak saját céljai vannak a Scuderián belül.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss