2024. április 29. 05:19

KezdőlapF1Visszatért az F1-es paddockba az ember, aki megfosztotta Hamiltont a 8. vb-címétől

Visszatért az F1-es paddockba az ember, aki megfosztotta Hamiltont a 8. vb-címétől

-

Michael Masi visszatért, de azért nem úgy.

Ez a pillanat is eljött: ismét Forma-1-es paddockban tűnt fel Michael Masi, az F1 korábbi versenyigazgatója. Az ausztrál szakember legutóbb a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjon volt jelen F1-es versenyhétvégén, hiszen még a 2022-es szezon előtt leváltották a pozíciójából. A 44 esztendős korábbi versenyigazgató volt az, akit az FIA tulajdonképpen egyszemélyben tett felelőssé a 2021-es szezon utolsó versenyének végkifejletéért és azért, hogy Lewis Hamilton finoman szólva is ellentmondásos körülmények között bukta el az az évi világbajnoki címet.

Hamilton tovább ment: szerinte Verstappent akarták világbajnoknak, azért csalták el a tavalyi vb-t

Masi a menesztését követően az FIA-tól is távozott, és visszatért szülőhazájába, ahol több tisztséget is elvállalt. A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon is hivatalból van jelen, mint a versenyhétvégén betétfutamként szereplő V8 Supercars bizottságának független elnöke.

Ezen kívül Masi az országban rendezett CIK-FIA gokartversenyek szervezésével foglalkozó Karting Australia igazgatótanácsának tagja is lett az idén.

Az alábbi képen Masi a jelenlegi versenyigazgatóval, Niels Wittich-el látható, alatta pedig Pierre Gasly-val diskurál. Arra persze azért ne vegyünk mérget, hogy Toto Wolffot vagy Lewis Hamiltont is látni fogjuk, amint kedélyesen beszélget az ausztrállal.

Friss