2024. március 29. 13:47

KezdőlapF1Vettel meglépi, amit Lauda és Schumacher, vagy inkább Prostot követi?

Vettel meglépi, amit Lauda és Schumacher, vagy inkább Prostot követi?

-

Sebastian Vettel elárulta, hogyan töltötte a téli szünetet, és kijelentette, jelenleg teljesen normális nézőként követi a Forma-1-et. A négyszeres világbajnok azonban már most arról beszélt, hogy nem zárja ki a visszatérését.

Sebastian Vettel 15 és fél éves Forma-1-es pályafutás után vonult vissza a tavalyi szezon végén, miután emlékezetes módon búcsúzott el pilótatársaitól, a paddocktól és a közönségtől. Már akkor elindultak a találgatások, hogy a német versenyző vajon visszatér-e valaha, amire persze akkor még nemleges volt a válasz a részéről. Most azonban már más a helyzet.

A négyszeres világbajnok számára ezúttal teljesen más volt a téli szünet, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. Bár a Bajnokok Tornáján ezúttal is elindult, és a Nemzetek Kupáján Mick Schumacherrel közösen az elődöntőig jutottak, míg az egyéni versenyben pont honfitársa, egyben barátja ütötte ki ugyanabban a szakaszban. Ám mint kiderült, mindez csak egy állomása volt egy nagy családi kirándulásnak.

Sebastian Vettel, Abu-dzabi Nagydíj, Aston Martin
Vettel tavaly búcsúzott el az F1 mezőnyétől (Fotó: Pirelli)

„Elbuszoztunk Skandináviába, a Bajnokok Tornájára – nyilatkozta a sport.de-nek, illetve az RTL/ntv-nek. – Időt szántunk egy szép, hosszú körutazásra. Szerintem majdnem hatezer kilométert vezettünk. Ez nagyon jó volt. Azóta élvezzük az új mindennapi életünket otthon a gyerekekkel. Mindent behozunk, ami az elmúlt években elmaradt. Persze rengeteg ötletet gyűjtök a jövőre.”

Vettelék Svédországot, Finnországot, Norvégiát és Dániát is beutazták, mielőtt visszatértek svájci otthonukba. A négyszeres világbajnok továbbra is szívügyének tekinti a méheket, és elmondása szerint van egy szív alakú virágos rétjük, amellyel „sok a munka, de nagyszerű, amikor zümmögnek és zümmögnek”. Vettel úgy véli, ezzel visszavesznek némi területet maguknak, miközben „az ember egyre inkább visszaszorítja a természetet”. A 35 éves versenyző azt is hozzátette, hogy a klímatudatosság „nem a mi gyönyörű világunkról, hanem nagyon is a fennmaradásunkról szól”.

Persze felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a Forma-1-gyel. Vettel elmondta, hogy jelenleg teljesen normális nézőként követi a sorozatot, bár azt elismerte, hogy olyan nézőként, aki nagy háttértudással rendelkezik. Természetesen az esetleges visszatérését firtató kérdés sem maradhatott el, és ezúttal már nem zárkózott el teljes mértékben ettől a forgatókönyvtől.

„Jelenleg bármi lehetséges, akármilyen irányba elmehet a dolog – fogalmazott. – Az is lehet, hogy hat hónap múlva megőrülök, nem bírom a kanapén, és újra vezetni akarok. Ám az is elképzelhető, hogy a szenvedélyem teljesen más irányt vesz, és arra fogok törekedni, hogy az összes tapasztalatomat egy másik projektbe tudjam beletenni.”

A Forma-1 történetében eddig két olyan világbajnok volt, aki azért hagyott ki legalább egy évet, mert visszavonult, aztán mégis visszatért: Niki Lauda és Michael Schumacher. Előbbi ráadásul egy világbajnoki címet is nyert ezután. Alain Prost (aki 1992-ben az eredeti elképzelés szerint is csak szünetet tartott) szintén ilyen versenyző lehetett volna, ám hiába tesztelt a McLarennel, 1993 után már nem versenyzett az F1-ben. A sportág egyetlen francia világbajnoka nemrég azt is elmondta, hogy a Ferraritól is volt megkeresése, de az sem jött össze.

Schumacher szárnysegédjévé tette volna a Ferrari az F1 legendáját


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss