2024. április 28. 19:03

KezdőlapF1Egy gyerek vezette az autót, ami felborult a monacói hajtűben (videó)

Egy gyerek vezette az autót, ami felborult a monacói hajtűben (videó)

-

Kitiltották Monacóból és három különböző vétségért is vád alá helyezték azt a sofőrt, aki még március elején borult fel a híres monacói hajtűkanyarban.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy Citroën Ami felborult a közúti közlekedés által is használt monacói versenypálya leghíresebb kanyarjában. A jelenleg Grand Hotel névre keresztelt, de sokak által Fairmontként vagy Loews-ként ismert hajtű a Forma-1-es versenynaptár leglassabb kanyarja, a Citroën sofőrjének azonban sikerült benne felborulnia, és csak a forgalomterelő oszlopnak volt köszönhető, hogy az arra járó gyalogosoknak nem esett baja.

A baleset:

Akkor még semmit sem lehetett tudni arról, hogy ki vezette a járművet, ám a Monaco Matin most arról számolt be, hogy egy 16 éves gyerek volt a sofőr, akit őrizetbe vettek, és három rendbeli szabálysértéssel is megvádoltak. Morgan Raymond, Monaco helyettes államügyésze vizsgálatot indított, a tinédzsert pedig bírói felügyelet alá helyezték, egyúttal kitiltották Monacóból.

„A nyomozás a bírósági vizsgálat keretein belül folyik – mondta a helyettes államügyész, aki azt is elárulta, hogy az autóban egy 22 éves személy is utazott, aki annak ellenére nem kívánt feljelentést tenni, hogy a Grace Princess Kórház kórház orvosai 60 napban határozták meg gyógyulásának minimális idejét, ami „meglehetősen súlyos sérüléseket” jelent.

 

Friss