2024. március 29. 14:31

KezdőlapF1Tragikus vég - eltűnik a föld színéről Michael Schumacher szülőfaluja

Tragikus vég – eltűnik a föld színéről Michael Schumacher szülőfaluja

-

Tragikus sorsra jut a Schumacher-testvérek szülőhelye.

Hamarosan ledózerolják a németországi falut, amely 30 évvel ezelőtt azzal vált híressé, hogy innen származik az akkor a Forma-1-be üstökösként berobbanó Michael Schumacher. Az évek során aztán a világ jelentős része megtanulta Kerpen-Manheim nevét. A mostanra mindössze 12 lakossal rendelkező falu azonban hamarosan az enyészeté lesz, itt létesítik ugyanis Németország legnagyobb felszíni szénbányáját, amelynek teljesen sík terep kell. A bánya annak ellenére jön létre, hogy Németországban törvénytervezetet készítenek elő arra vonatkozóan, hogy 2029-re beszüntessék szénbányászatot az országban.

Embed from Getty Images

Az elhagyatott falu temploma 

Emiatt pedig a falu fennmaradt házai közül szinte az összeset lerombolják, a Schumacher-családnak azonban nem tűnik el teljesen a múltja, a ház ugyanis, amelyben Michael Schumacher és Ralf Schumacher felnőtt, megmarad, illetve a híres kerpeni gokartpálya, ahol a két testvér elindult az F1-es pilótává válás útján, szintén megkímélésre kerül. Ezen kívül még a templom nem válik a földdel egyenlővé.

Michael Schumacher fiatal korában a kerpeni pályán

Ezzel együtt szomorú vég ez a kis falu számára, amely Schumacheréknek azért is jelentős helyszín, mert Michael Schumacher 1995-ben itt házasodott össze feleségével, Corinnával.

Az évek óta húzódó döntés ellen folyamatosan zajlottak a tüntetések, de végül nem sikerült elkerülni a bánya létesítését. A munkagépek várhatóan 2024-ben kezdik meg a bontási munkálatokat.

Hamilton már 16 évesen összecsapott az akkor négyszeres világbajnok Schumacherrel (videó)


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss