2024. április 19. 10:21

KezdőlapF1Elveszítheti csodafegyverét a Red Bull F1-es csapata?

Elveszítheti csodafegyverét a Red Bull F1-es csapata?

-

Óriási érvágás lenne a Red Bullnak, ha Adrian Newey elhagyná a csapatot. A sztártervező szerződésének közelgő lejárta miatt felmerülő pletykákra Christian Horner csapatfőnök reagált.

Noha már nem kizárólag a Forma-1-es csapatra koncentrál, Adrian Newey továbbra is kulcsfontosságú az energiaitalos istálló életében. Mivel sajtóhírek szerint a tervezőguru szerződése az idei szezon végén lejár, máris megindultak a találgatások, hogy a 64 esztendős mérnök új kihívás elé néz, és csapatot vált.

Köztudott, hogy a Red Bull-lal öt konstruktőri és hat egyéni világbajnoki címet nyerő zsenit évekkel ezelőtt gigantikus ajánlattal környékezte meg a Ferrari, de végül nemet mondott a maranellóiaknak. Ugyanakkor a Scuderia azóta sem nyert semmit, így bizonyára nem lenne ellenére, ha Newey csatlakozna, míg Damon Hill az F1 Nation podcast egyik korábbi adásában a Mercedesszel is összeboronálta a szakembert.

A Red Bull legendája felidézte a balesetet, amely kis híján az életébe került

Christian Horner, a Red bull csapatfőnöke azonban teljesen biztos benne, hogy Newey nem megy sehova. „Továbbra is nagyon is a Forma-1 felé húz a szíve, és az elkötelezettsége a csapat irányt olyasmi… Nem beszélünk szerződésekről vagy azok időtartamáról, de még sok évig itt lesz – jelentette ki a Sky Sports News-nak. – Persze pletykák mindig lesznek a paddockban, ez a Forma-1. Annyira fontos és népszerű tagja a csapatunknak. Nagyszerű őt hosszú távon is a fedélzeten tudni, de közben bevonni azokba a dolgokba is, amikkel most foglalkozni kezdünk.”

Miközben aktívan részt vesz az F1-es projektben, a Red Bull Advanced Technologies révén a híres vitorlásverseny, az America-kupa kapcsán is vállal feladatokat, miként a Red Bull hiperautója, az RB17-es megalkotásában is részt vesz. Emellett az is vonzó lehet a technikai gurunak, hogy a Red Bull Powertrains felállításával 2026-tól a bikások is azon csapatok közé fognak tartozni, amelyek egy fedél alatt építik az autót és az erőforrást, ami a tervezés szempontjából mindenképpen pozitív fejlemény.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss